icon/category/gezin_dagje_uit

Museum

Maas Binnenvaartmuseum Maasbracht

Als de grootste binnenhaven van Nederland is Maasbracht met recht het centrum van de binnenvaart. Aan de haven van Maasbracht bevindt zich het Maas Binnenvaartmuseum. Het museum volgt de richtlijnen van het RIVM i.v.m. het Coronavirus.

In het museum bevinden zich talloze zaken die herinneren aan de rijke geschieden...

In het museum bevinden zich talloze zaken die herinneren aan de rijke geschiedenis van de schippersbeurs en het heden en verleden van de binnenvaart. Zo treft u er een maquette aan van het “schepenkerkhof”: een ramp die de binnenvaart trof op 30 september 1944 waarbij 240 schepen in de haven van Maasbracht met dynamiet door de vijand tot zinken werden gebracht. Een gebeurtenis die in de geschiedenis van de binnenvaart zijn weerga niet kent. Daarnaast bevat het museum diverse schaalmodellen van schepen die in een ver verleden de binnenwateren bevoeren.

De afgelopen decennia kreeg ook de binnenvaart te maken met allerlei maatschappelijke en economische ontwikkelingen. In het museum kunt u in woord en beeld zien hoe deze ontwikkelingen hun weerslag hadden op de bedrijfstak. Door middel van diverse foto-exposities ontdekt u hoe de schipper en zijn gezin, vaak onder moeilijke omstandigheden, leefden en werkten.

BESCHIKBAARHEID ROLSTOEL

Het Maas Binnenvaartmuseum heeft twee handbewogen rolstoelen beschikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn.

Ook is er de mogelijkheid voor de bezichtiging van het sluizencomplex met de elektrische rondvaartboot ‘De Gouverneur van Limburg’  en de bezichtiging van de tjalk 'Nooit Volmaakt'.

Lees verder
Eigenschappen
Rolstoel toegankelijke locatie
Rondleidingen
rolstoel toegankelijk toilet

Contact en locatie

Havenstraat 12
6051 CR
MAASBRACHT

Wanneer zijn we geopend

Vanaf 1 april tot 1 november
Zaterdag en zondag 13:00 - 17:00 uur

Vanaf 1 november tot 1 april
Zaterdag  en zondag  14:00 - 17:00 uur

Opening op afspraak  mogelijk via 0031 - 475 465 873