icon/category/gezin_dagje_uit

Museum

Gebouw Maas Binnenvaartmuseum
Boot
Haven
Kaart
Uitkijkpunt
Trap

Maas Binnenvaartmuseum Maasbracht

Als de grootste binnenhaven van Nederland is Maasbracht met recht het centrum van de binnenvaart. Aan de haven van Maasbracht bevindt zich het geregistreerde museum Maas Binnenvaartmuseum. 

Het doel van het Maas Binnenvaartmuseum is om op een voor iedereen toegankelijke...

Het doel van het Maas Binnenvaartmuseum is om op een voor iedereen toegankelijke, laagdrempelige en educatieve wijze, de geschiedenis en het sociale aspect van de binnenvaart voor Maasbracht (inclusief de zand- en grindwinning langs de Maas in Limburg) uit te dragen en te waarborgen voor de toekomst.

In het museum is er van alles te vinden dat je herinnert aan de geschiedenis van de schippersbeurs en binnenvaart. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er 240 schepen tot zinken gebracht. Dit wordt uitgebeeld in de maquette ''Schepenkerkhof''. Daarnaast bevat het museum verschillende schaalmodellen van schepen die in een ver verleden de binnenwateren bevoeren.

De afgelopen 10 jaar kreeg ook de binnenvaart te maken met allerlei maatschappelijke en economische ontwikkelingen. In het museum kun je in zien hoe deze ontwikkelingen gevolgen hadden op de bedrijfstak. Door middel van verschillende foto-exposities ontdek je hoe de schipper en zijn gezin, vaak onder moeilijke omstandigheden, leefden en werkten. Doordat het een interactief museum is, is het een leuk en educatief uitje voor kinderen. Zo is er ook een uitkijkpunt over de haven in de vorm van een stuurhut. 

Beschikbaarheid rolstoel

Het Maas Binnenvaartmuseum heeft 2 rolstoelen beschikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn. 
Het Maas Binnenvaartmuseum is toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. De zand- en grindexposities en de Maaslandzaal zijn rolstoeltoegankelijk via een schachtlift. 

De elektrische rondvaartboot 'De Gouverneur van Limburg' is toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. We verzoeken je wel om dit ruimschoots vooraf aan te melden, zodat er voldoende ruimte kan worden gecreëerd. 
Tjalk 'Nooit Volmaakt' is helaas niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Lees verder
Eigenschappen
Rolstoel toegankelijke locatie
Rondleidingen
rolstoel toegankelijk toilet

Contact en locatie

Maas Binnenvaartmuseum Maasbracht
Havenstraat 12
6051 CR
Maasbracht
Ook op deze locatie

Wanneer

Vanaf 1 april tot 1 november
zondag: 13:00 - 17:00
maandag: Gesloten
dinsdag: Gesloten
woensdag: Gesloten
donderdag: Gesloten
vrijdag: Gesloten
zaterdag: 13:00 - 17:00
Vanaf 1 november tot 1 april
zondag: 14:00-17:00
maandag: Gesloten
dinsdag: Gesloten
woensdag: Gesloten
donderdag: Gesloten
vrijdag: Gesloten
zaterdag: 14:00-17:00

Opening op afspraak mogelijk via: +31 475 465 873.