icon/category/wandelen

Wandelroute

LAW RivierPark Maasvallei

LAW 137 km: Een prachtige langeafstandswandeling door het RivierPark Maasvallei. Deze wandeling loopt door het langgerekte landschap tussen Maastricht/Lanaken en Thorn/Kessenich, aan beide oevers van de Maas in Nederland en België.

LAW RivierPark Maasvallei Het RivierPark Maasvallei is een landschap met duidel...

LAW RivierPark Maasvallei

Het RivierPark Maasvallei is een landschap met duidelijke kenmerken: de Maas die als levensader door de wilde riviernatuur stroomt, maar ook de charmante Maasdorpjes en kastelen aan beide overs. Lange afstandswandeling, 137 km grensoverschrijdend wandelplezier in RivierPark Maasvallei.

Deze langeafstandsroute is volledig bewegwijzerd en ideale startplaatsen zijn de toegangsdorpen aan beide oevers van de Maas in Nederland en België.  Start bijvoorbeeld in  Stevensweert of in Thorn. Struinen langs de Maas wordt afgewisseld met stukken door charmante Maasdorpjes. Omdat de Maas in dit gebied zo dynamisch kan zwellen en krimpen, werd er bijkomend een droge voetentraject of ‘hoogwateralternatief’ bewegwijzerd, dat zelfs in de natste periodes begaanbaar is. 

Beste Wandelroute van het Jaar

Deze Langeafstandswandeling in RivierPark Maasvallei is uitgeroepen tot Beste Wandelroute van het Jaar in de Benelux. Wat ons betreft meer dan terecht! Deze wandeling verbindt alle ingrediënten van de Maasvallei met elkaar in een prachtige route.

Lees verder
Eigenschappen
Route van A naar B
Gemarkeerde route

Contact en locatie

Wijngaard 14
6017 AG
Thorn