Meisjes voeren de geitjes en de ezels

Dagje uit in Noord- en Midden-Limburg

NB! Vanwege corona gelden beperkende maatregelen in Nederland. Check voor vertrek altijd de op dat moment geldende maatregelingen.    

Noord- en Midden-Limburg heeft een hart voor een dagje uit en is dan ook de ideale bestemming .

De combinatie van uitgestrekte natuur, met twee Nationale Parken en diverse grensoverschrijdende natuurgebieden, zorgt voor vele mogelijkheden voor fietsen, wandelen, of paardrijden. In deze natuurgebieden zijn talloze routes uitgezet. De meeste zijn eenvoudig te volgen via het knooppuntensysteem.

Langs de routes tref je vele bezienswaardigheden, zoals mooie kastelen en molens. Maar ook vind je monumentale gebouwen in de stedelijke omgeving. Extra leuk om deze tijdens een stadswandeling te bezichtigen. 

De watersportliefhebber kan erop uit op het water, op de Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Je kunt er ook rondvaarten boeken. Weert, Roermond en Venray bieden de winkelliefhebbers veel vertier. In Weert kun je overdekt winkelen en op terrasjes genieten van koffie met Weerter vlaai. Roermond kent het Designer Outlet Center, met maar liefst 200 winkels voor merkkleding tegen outletprijzen. Het ligt op drie minuten lopen van de fraaie binnenstad.

Daarnaast heeft de Roermond de Huis- en Tuinboulevard en het Retailpark. Hier kun je uitgebreid winkelen en je auto gratis parkeren.

In Noord- en Midden-Limburg worden veel evenementen georganiseerd, die zorgen voor een leuk dagje uit. Maar ook de vele toeristische bedrijven die dagattracties aanbieden zijn terug te vinden op onze website. Van zwemmen tot spelen in een speeltuin, of van een outdoor activiteit tot indoor bowlen; genoeg mogelijkheden voor een heerlijke dag uit. 

Als dit alles nog niet genoeg ingrediënten zijn voor een heerlijke dag uit in Noord- en Midden-Limburg, dan kun je snel en eenvoudig naar België en Duitsland. Noord- en Midden-Limburg grenst aan beide buurlanden, waardoor je jouw dagje uit ook kunt combineren met een bezoek aan Duitsland of België. 

Er is genoeg te zien, te doen of te beleven voor jouw dagje uit in Noord- en Midden-Limburg.