Basiliek Sint Odiliënberg Limburg

Gemeentes en omgeving Noord- en Midden-Limburg

Beleef toeristisch Limburg.

In Noord- en Midden-Limburg vind je de gemeentes Beesel, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond Weert, Venray, en Peel en Maas. Net over de grens werkt Hart van Limburg samen met de Duitse gemeentes BrüggenWassenberg en Wegberg.

Limburg is uniek door de combinatie van natuur, cultuur, water, shoppen en het buitenland op een steenworp afstand. De natuur met nationale en grensoverschrijdende parken is met name vertegenwoordigd in de gemeentes Roerdalen en Weert. 

Cultuur kom je in elke gemeente tegen. Bezoek de gemeente Roermond met zijn historische binnenstad en de gemeente Maasgouw met het eiland in de Maas en het witte stadje Thorn. Ook de vele molens, kastelen en monumenten dragen bij aan de veelzijdigheid van Noord- en Midden-Limburg.

Water speelt een grote rol in Limburg. De Maas en Maasplassen zijn het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Hier kun je diverse watersporten beoefenen en heerlijk recreëren. De rivieren de Roer, de Maas en de Swalm meanderen door de regio. 

In Limburg vind je genoeg mogelijkheden om te shoppen. In Roermond vind je het Designer Outlet, het Retailpark, de Huis- en Tuinboulevard en de binnenstad met een diversiteit aan winkels. Ook Weert met haar vele speciaalzaken, overdekte winkelcentrum en vele pleinen is top voor shopliefhebbers.

Naast de  veelzijdige combinatie van natuur, cultuur, shoppen en watersport is het buitenland altijd dichtbij in Limburg. In één dag eet je kuchen in Duitsland en drink je een lekker biertje in België op het terras. Om vervolgens heerlijk te overnachten in Noord- en Midden-Limburg.