vissen maasplassen limburg

Visvergunning in Limburg

Diverse visvergunningen

Elke visser in het Maasplassengebied dient in het bezit te zijn van geldige visvergunningen. Dit is de VISpas of een weekvergunning.

Limburgvergunning 

De kosten van de Limburgvergunning bedragen € 17,50 p.p. per week. De Limburgvergunning is bedoeld voor zowel volwassenen als jeugd tot 14 jaar.  Met deze vergunning kun je een week in de Limburgse wateren vissen (volgens de voorwaarden in de bijbehorende Lijst van Viswateren Limburg- o.a. Maasplassen, Maas en Lateraal kanaal). 

Limburgvergunningen zijn verkrijgbaar bij de VVV-vestigingen in Roermond, Thorn, Stevensweert en Reuver. Ook verkrijgbaar via de webshop.

Nachtvissen en/of een derde hengelvergunning zijn enkel online via Sportvisserij Nederland te bestellen.

Overige lokale vergunningen

Vergunning Stevensweert

Visvergunning van hengelsportvereniging De Snoek uit Stevensweert, kost € 10,00 voor een week en is te koop in de VVV vestiging Stevensweert. Je mag er mee vissen op:

- Grindgat Meersekamp.
- Tracée Oude Maas (Kanaaltje) (bootvissen toegestaan).
 - Grindgat Teggerse Plas.
- Oude Maas (vanaf brug tussen Roosteren en Aesterberg tot aan brug Ohé en Laak).

Vergunning rivier de Roer

Met een dagvergunning kun je vissen op grote delen van beide oevers van de Roer, vanaf de Nederlandse grens in Vlodrop tot aan de brug bij de Maastrichterweg-Andersonweg in Roermond. Jaarvergunningen voor de Roer zijn beschikbaar voor de leden van de vier deelnemende visverenigingen (Ool-Herten, Herkenbosch, Vlodrop en Posterholt) en kosten € 5,00. Deze vergunningen zijn verkrijgbaar bij de verenigingen. Voor niet-leden zijn dagvergunningen te koop bij VVV agentschap Schurenhof in Vlodrop. De kosten bedragen € 7,00 per dag. Je kunt ook voor €15,00 een weekvergunning aanschaffen. vanaf 2019 mag er niet meer met lood gevist worden. Bij Schurenhof is een alternatief op te halen.

Vergunning Thorn

In de vestiging Thorn kun je een weekvergunning kopen van hengelsportvereniging ’t Alfje. Deze kost € 2,00 en is één week geldig na datum uitgifte.

Je mag er mee vissen op:

- de Panheelderbeek, vanaf Tramweg tot aan de A2 te Heel en Wessem.
- de Thornerbeek.
- de Itterbeek vanaf de Belgische grens tot de instroom van de Thornerbeek.
- Vijver Zegershof

Vergunning rivier de Swalm

De vergunning voor het vissen in de Swalm is verkrijgbaar bij  het VVV agentschap in Swalmen. Een jaarvergunning kost € 41,00 en weekvergunning kost € 20,00 na het invullen van een formulier krijg je de officiële vergunning thuisgestuurd. Voor kinderen onder de 14 jaar bestaat er een jeugdvispas, voor deze pas betaal je € 7,50 per jaar.

VISpas 

Met de VISpas mag je in meer dan 90% van het Nederlandse oppervlaktewater vissen. Al dat water is opgenomen in de bijhorende Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren, het boekje. De gratis VISplanner (website of app) is in plaats van het boekje ook rechtsgeldig.

Het lidmaatschap van de VISpas is een kalenderjaar geldig, dit betekent dat het lidmaatschap loopt van 1 januari t/m 31 december van dat jaar. De VISpas is te koop bij de VVV Roermond, zowel voor volwassenen als voor kinderen tot 14 jaar.

Je riskeert een forse boete van minimaal 90 euro als je niet met de juiste schriftelijke vergunning vist. Dat kan oplopen tot zelfs enkele honderden euro’s.