icon/category/park

Natuurgebied

hert mist natuur
paard rijden ruiter

GrensPark Kempen~Broek

GrensPark Kempen~Broek is een uitgestrekt, goed ontsloten gebied op de grens van beide provincies Limburg, ter hoogte van Weert. Hier kun je genieten van de open ruimte en de stilte.

Op de grens van Belgisch en Nederlands Limburg en Noord-Brabant ligt het GrensPa...

Op de grens van Belgisch en Nederlands Limburg en Noord-Brabant ligt het GrensPark Kempen~Broek, een grensoverschrijdend landschap dat in zijn omvang uniek is voor Vlaanderen en Nederland. Het strekt zich uit over Cranendonck, Nederweert en Weert in Nederland en Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik in België. 

Het afwisselende landschap bestaat uit meerdere, aan elkaar grenzende delen, zoals een huis met kamers. Elke kamer straalt een eigen sfeer uit: bos, moeras, hooiland, beekvallei. Deze kamers zijn een thuis voor talrijke zeldzame planten en dieren. 

Wandelaars, fietsers, ruiters, menners en mountainbikers zijn meer dan welkom. Zij kunnen via bewegwijzerde routes in hun eigen tempo genieten van het landschap, de natuur of de cultuurelementen. In de verschillende onthaalpunten helpen we je graag op weg.

GrensPark Kempen~Broek: ooit een schuilplaats voor bokkenrijders en smokkelaars. Nu een heerlijke plek om ruimte te ontdekken en stilte te horen.

Bekijk hier alle fietsroutes in Limburg
Bekijk hier alle wandelroutes in Limburg

 

Lees verder

Contact en locatie

Hoofdtoegangspoort: GrensPark Kempen~Broek bij het NMC
Geurtsvenweg 4
6006 SN
WEERT

Wanneer

De openingstijden van de onthaalpunten verschillen van locatie tot locatie. Meer informatie staat op www.kempenbroek.eu. De natuurgebieden zijn toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.