Fietsroutes langs kastelen & burchten

In Noord- en Midden-Limburg staan tal van kastelen en burchten die herinneren aan de tijd dat de adel hier floreerden. Veel van deze bezienswaardigheden liggen op strategische plekken waar tegenwoordig ook veel fiets- en wandelknooppunten aan liggen. Ideaal dus om met de fiets te gaan verkennen. Er zijn een aantal mooie fietsroutes die je langs verschillende kastelen & burchten voeren. Hieronder hebben we een paar mooie routes voor je uitgelicht.

Van Horne-kastelenfietsroute

De Van Horne-kastelenfietsroute is vernoemd naar de adellijke familie van Horne. De route start in Haelen op de parkeerplaats bij Bezoekerscentrum Leudal. De route brengt je door Horn en langs het familiekasteel van dit adellijke geslacht.

Lengte: 40 km

Kasteel Horn, licht valt door de kasteelramen

Van Waes-kastelenfietsroute

De adellijke Familie Van Waes is de naamgever van deze kastelenfietsroute die start bij de parkeerplaats Krekelbergplein in het centrum van Neeritter. Terwijl je de Van Waes-kastelenfietsroute fietst, kom je langs verschillende kastelen en monumenten.

Lengte: 59 km

Kasteelhoeve De Grote Hegge

Kastelen van Baarlo

Deze bijzondere kastelenfietsroute voert je door het land van Kessel en Baarlo. Dit gebied kenmerkt zich door de aanwezigheid van meerdere beeldbepalende burchten en praalkastelen. De fietsroute Kastelen van Baarlo start op de markt in Baarlo.

Lengte: 27 km

Kasteel de Berckt in het groen

Kastelen in het Land van Kessel

Deze route start bij Kasteel de Keverberg in Kessel en loopt langs kastelen in het voormalige Land van Kessel. Onderweg kom je verschillende kastelen tegen maar fiets je ook door de uitgestrekte natuur die in de gemeente Peel en Maas te vinden is. 

Lengte: 30,3 km

Kasteel Keverberg met weerspiegeling in de stille Maas

Roerdalen/Wassenberg - Burchten en Kastelen

De rijke geschiedenis van Roerdalen en Wassenberg blijkt uit het grote aantal kastelen, landgoederen, burchten en molens. Deze internationale route leid je langs deze mooiste plekjes vol verhalen uit het verleden.

Lengte: 54,5 km