icon/category/strand

Strand

Dagstrand Area-X Roermond
Kind op een kano en hond in het water
Sunset Lounge Area-X
Terras in de zomer Area-X
Terras aan de Maasplassen Area-X

Dagstrand Area-X Roermond

Waterrecreatiegebied Area-X rondom de Noorderplas in Roermond is sinds jaar en dag geliefd bij jong en oud. Je kunt er veel activiteiten en evenementen ondernemen. 

Area-X in Roermond Waterrecreatiegebied Area-X, in de Weerd in Roermond, is zek...

Area-X in Roermond

Waterrecreatiegebied Area-X, in de Weerd in Roermond, is zeker in de zomer een heerlijke locatie. Je kunt hier zwemmen bij dagstrand Palm Beach, watersporten op de wakeboardbaan of lekker loungen aan het water op het terras van Moby Dick. Kortom, er is voor iedereen wat te beleven bij waterrecreatiegebied Area-X in Roermond!

Dagstranden

Waterplezier gegarandeerd bij Area-X! Op het dagstrand van Palm Beach kun je heerlijk genieten van een dagje aan het water. Heerlijk genieten op een bijzondere locatie aan het water. Naast een verfrissende duik kun je er beachvolleyballen en ligt er een heus springkussen park in het water. 

Bij Doggy Beach, het eerste hondenstrand van Limburg, zijn honden en hun baasjes van harte welkom. Er is zelfs de mogelijkheid om jouw hond door de honden wasstraat te laten gaan. Welke hond wil er nou niet zo verwend worden na een dag heerlijk spelen in het water.

Ook wanneer het net iets te koud is om een duik te nemen in het water van de Maasplassen, kun jij bij Area-X goed terecht. Naast de dagstranden is er namelijk nog van alles te beleven bij Area-X in de Weerd in Roermond.

Beachclubs 

Bij de diverse beachclubs rondom de Noorderplas zoals Bruis en Moby Dick kunt jij heerlijk genieten van de zon onder het genot van jouw favoriete drankje en hapje. Mocht jij aan het einde van de dag nog zin hebben in een lekkere versnapering dan kun je ambachtelijk ijs en lekkernijen scoren bij de IJssalon van Clevers.

Watersport

Ben jij een waaghals en zoek je een extreme uitdaging ga dan naar Beaver Creek Wake Park, zei beschikken over een wakeboard-/waterskibaan. Gegarandeerd dat jij daar je energie kwijt kan. Voor de iets mindere waaghalzen: je kunt ook SUP-pen, surfen en zwemmen in de Noorderplas.

Camping

Sinds 2020 is er een Camper Area gerealiseerd. De camperplaatsen zijn ruim van opzet en daardoor zeer in trek bij watersporters en mensen die graag aan en op het water recreëren. Natuurlijk is deze plek ook ideaal als tussenstop  op de route om even bij te komen in Limburg. Heerlijk rustig gelegen, direct aan de Noorderplas. Genieten van de ondergaande zon is nog nooit zo mooi geweest.

 

Dagstranden in Limburg

Ben je benieuwd naar alle dagstranden in Limburg. In het volgende overzicht vind je alle dagstranden in Limburg

Lees verder
Eigenschappen
Horeca voorziening aanwezig
Huisdieren toegestaan
Buitenterras overdekt
Buitenterras onoverdekt
Sportattributen te huur
Watersporten toegestaan

Contact en locatie

Area-X
De Weerd 200
6041 TL
Roermond

Wanneer zijn we geopend

Geopend vanaf 1 april tot 31 oktober, strand geopend bij + 22c. vanaf 10:00 tot 20:00