Maasgouw in Limburg

Ontdek de historie langs de Maas in Maasgouw

De dorpskernen van de gemeente Maasgouw hebben een rijke geschiedenis en liggen in een waterrijk gebied. Ohé en Laak en het vestingstadje Stevensweert worden ook wel “Het eiland in de Maas” genoemd. Maasbracht is de thuishaven voor de beroepsvaart, hier ligt één van de grootste binnenvaarthavens van Nederland. De indrukwekkende Drielingsluis heeft met 11,85 meter het grootste verval van alle sluizen in Nederland. 
Het prachtige witte stadje Thorn, het oude centrum in Wessem en de gezellige dorpskernen in Heel, Beegden en Linne zijn ook zeker een bezoek waard. 

Natuur en water

Maasgouw is onderdeel van het Maasplassengebied het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland.  Ook de natuur is in de gemeente Maasgouw rijk vertegenwoordigd. Juist deze combinatie van water en natuur maakt Maasgouw een bijzondere gemeente.

Het witte stadje Thorn

In Maasgouw ligt het witte stadje Thorn. Ruim 800 jaar was dit stadje de hoofdplaats van een miniatuur vorstendom, nu een beschermd stadsgezicht met vele monumenten. Wie Thorn wil gaan ontdekken mag er de tijd voor nemen want er is veel te zien. Een historische kern met pittoreske witte huisjes en vele authentieke panden uit de 15e tot de 19e eeuw. Bochtige straatjes met originele maaskeien geplaveid, intieme hofjes, vloermozaïeken en middeleeuwse impressies. De gotische abdijkerk, uit de 10e eeuw domineert nog steeds dit romantische stadje. 

Contact VVV

VVV vestiging, agentschap of informatiezuil in de gemeente Maasgouw.