Kaart met Maasfietsroute Limburg traject

MaasfietsrouteLimburg

Fietsen langs de Limburgse Maasfietsroute

‘Welkom op de LF Maasroute’: zie je een bordje met deze tekst, dan sta je aan het begin van een groot fietsavontuur met de Maas als metgezel. Daar waar de Maas Limburg binnenstroomt, verandert de internationale fietsroute EuroVelo 19 voor 160 kilometer in de Limburgse Maasroute.

Ontdek al fietsend Limburg langs de Maas. Vanaf Maastricht, dwars door de natuur van RivierPark Maasvallei, langs de Maasplassen tot aan Nationaal Park de Maasduinen. Speciaal voor Maasroute fietsers zijn langs de route tien enorme kunstwerken te zien. Met extra fietslussen kun je zelf je route uitbreiden en je verblijf langs de Maas verlengen. 

Bestel hier de fietskaart voor de Maasfietsroute, traject Limburg.

De Maasfietsroute door Midden-Limburg 

Midden in Limburg komt de Maasfietsroute onder meer door de gemeenten Maasgouw, Roermond  Peel en Maas en Beesel. Het vlakke landschap is prettig te fietsen. Je fietst vanaf Rivierpark Maasvallei langs de Maasplassen naar de historische winkelstad Roermond en verder naar drakendorp Beesel. Er zijn onderweg vele culinaire mogelijkheden en talrijke historische bezienswaardigheden. 

Ontdek meer over de internationale Maasfietsroute, EuroVelo 19.