icon/category/water

Recreatieplas

Recreatieplas Dilkensplas

De Dilkensplas is ontstaan door grindwinning en is onderdeel van de maasplassen. In de winter zitten er veel watervogels. En in de zomer is het geschikt voor te zwemmen of voor waterrecreatie. Verder is er een dagstrand waar je heerlijk kan vertoeven.

Dagstrand de Maasterp is onderdeel van de Dilkensplas. Er zijn sanitaire voorzie...

Dagstrand de Maasterp is onderdeel van de Dilkensplas. Er zijn sanitaire voorzieningen boven op de dijk. Daar vindt u ook Brasserie de Maasterp waar u terecht kunt voor een kop koffie, lunch en een uitgebreid dinner. Vanaf het terras heeft u prachtig uitzicht over de plas en de jachthaven. Het Dagstrand is 15 hectare groot en geschikt voor het hele gezin. Het zwemwater is goedgekeurd, en wordt regelmatig gecontroleerd. U kunt hier ook surfen, kanovaren en op wakeboardles.

Rondom deze plas kan er ook mooi gewandeld worden. De wandelroute prachtplekken Eiland in de Maas (12,3 km) komt langs de 3 grindplassen van Ohé en Laak. Dit zijn de Teggerse plas, de Dilkensplas en de Schroevendaalseplas. Verder komt deze mooie wandelroute ook langs de geleenbeek. De route gaat door Stevensweert en Ohé en Laak, deze dorpen liggen tussen twee maasarmen. Deze unieke ligging heeft de historie van beide dorpen behaald.

Lees verder
Eigenschappen
Sanitair algemeen gebruik
Horeca voorziening aanwezig
Rolstoel toegankelijke locatie
Sportattributen te huur
Watersporten toegestaan
Ligstrand aanwezig
Parkeerplaats aanwezig

Contact en locatie

Ohé en Laak
Ook op deze locatie