icon/category/park

Uitzichtpunt

Geluksplek 19 De Koelen van Eeuwige Kracht

De Koelen van Eeuwige Kracht. Deze waterplassen, de Turfkoelen, stralen rust en leven uit.

Een plek vol magie De kuilen ('koelen') zijn ontstaan door het steken van turf....

Een plek vol magie

De kuilen ('koelen') zijn ontstaan door het steken van turf. In moeras vormen afgestorven planten na honderden jaren dikke veenlagen. Als je die laat drogen, vormt het een zeer geschikte brandstof. De Romeinen wisten dat al.
Nu zijn de plassen een paradijs voor zeldzame planten en dieren. Veenpluis staat symbool voor een vrolijk beweeglijk leven. Met een sluier ochtendnevel is dit een plek vol magie.

Locatie

Parkeer bij Kasteel Daelenbroeck. Ga terug naar de Grootbroekweg. Ga rechtsaf en aan het einde van de weg linksaf (Broekweg). Op het einde van de Broekweg rechts (Heikampweg). Aan de linkerkant zie je de Turfkoelen liggen.

Klein Geluk in Roerdalen - Geluksplekken

De Gelukspekken van Roerdalen. Elke plek is een mooi beginpunt om te werken aan je eigen geluk. Op elke plek dagen de geluktips je uit om op een unieke manier aan de slag te gaan. Er is een handig boekje gemaakt waarin al deze Geluksplekken in de gemeente Roerdalen staan beschreven. In dit boekje vind je een plattegrondje en alle achtergrondinfo over de Geluksplekken. Je bestelt 'm in onze webshop.

Lees verder

Contact en locatie

Geluksplek 19 Roerdalen: De Koelen van Eeuwige Kracht
Heikampweg
6075 NH
HERKENBOSCH