Familie-uitjes Roermond

Familie-uitjes Roermond en omgeving

Gezellig een familie-uitje plannen in (de buurt van) Roermond? Bij Visit Noord- en Midden-Limburg weten we wat de leukste uitjes zijn voor jou en je familie in deze omgeving. In en rondom Roermond is voor ieder wat leuks te vinden. Van jong tot oud en voor de hele familie kun je een super uitje plannen in de regio Roermond!

Actief familie-uitje

Wil je tijdens een uitje lekker sportief er tegenaan met je familie? Dan zijn er diverse mogelijkheden in Noord- en Midden-Limburg. Je kunt denken aan een stoere outdoor activiteit zoals klimmen in een klimbos, een zeskamp, een stadswandeling, bubbelvoetbal, highland games of een solextocht in Roermond of omgeving. Als je liever een indoor activiteit doet is een middeleeuwse escaperoom misschien wel de ideale activiteit voor je familie-uitje. Of leef je uit tijdens het samen spelen van games.

Culinair familie-uitje

Wil je culinair bezig zijn in Noord- en Midden-Limburg met je familie? Maak een culinaire stadswandeling om de stad Roermond te bewonderen en te genieten van een 3 gangen diner of beleef een kroegentocht in Weert met de oudere gezinsleden. Ook zijn er diverse workshops waaraan je met je gezin kunt deelnemen. Daarnaast zijn er voor wijnliefhebbers ook diverse mogelijkheden zoals wijnproeverijen of een rondleiding door een wijnkelder. 

Uitjes in de natuur

Je kunt met je familie natuurlijk ook de prachtige natuur in Noord- en Midden-Limburg beleven. Maak een fietstocht of wandeltocht door het afwisselende natuurlandschap. Ook voor mensen die van paardrijden houden, zijn er diverse paardrijdroutes in de natuur midden in Limburg. Tijdens een tocht kom je gegarandeerd een van de vele mooie monumenten uit de historie tegen. Om de natuur op een uniekere manier te ontdekken kun je ook met een kano of tandem een tocht maken. Tijdens zo’n familie-uitje ben je actief met je familie bezig en kun je ook nog eens genieten van de natuur en historie in Roermond.

Speciale uitjes voor kinderen

Ook speciaal voor kinderen heeft Roermond veel te bieden. Denk aan lekker zwemmen, wat bij goed en slecht weer een mogelijkheid is. Er zijn ook verschillende kindvriendelijke speeltuinen, binnen en buiten. Voor de ouderen zijn er avontuurlijkere speeltuinen. Een bezoekje aan de kinderboerderij is ook mogelijk in de omgeving van Roermond.

Er op uit om wat te zien

Wil je met je gezin echt dingen bekijken, kies dan uit een van de vele autoroutes, fietsroutes of wandelroutes op onze diverse digitale routeplanners. Hier zie je gelijk welke interessante punten je op of nabij de route tegenkomt. Zo kun je op een ontspannen manier tijdens je uitje genieten van alle bezienswaardigheden in Limburg.

Noord- en Midden-Limburg heeft jou en je familie dus vele activiteiten te bieden. Geniet van een gezellig familie-uitje in de regio Roermond!