icon/category/wandelen

Wandelroute

Belevingsroute Roermond: Archeologie

Lengte: 2,1 km. Ervaar de spannende geschiedenis van Roermond. Beleef met de modernste techniek de verhalen achter archeologische vondsten. Sta oog-in-oog met onze virtuele archeoloog en ontdek geheimen die tot nu toe onder de grond verborgen bleven.

De route start op de historische cirkel midden op de Markt in Roermond. Je eindi...

De route start op de historische cirkel midden op de Markt in Roermond. Je eindigt ook weer op de Markt. Onderweg stop je bij 7 archeologische vindplaatsen van de Archeo Route Limburg. Hier beleef je de geschiedenis en archeologie van Roermond.

Download hiervoor de Archeo Route Limburg app op je telefoon. Op locatie begeleidt onze virtuele archeoloog je door het verhaal. Je ziet hoe de mensen in de tijd van het verhaal leefden. Je hoort op iedere locatie een ander verhaal, waardoor je de geschiedenis van Roermond echt leert kennen. Tot slot ontdek je een passend voorwerp bij het verhaal, dat je met het spel ArcheoGo kunt verzamelen. 

De belevingsroute Roermond is volledig geïntegreerd in de Archeo Route app. Je hebt dan ook geen extra hulpmiddelen nodig om de route volledig met de app te lopen. Zet wel je GPS aan, dan zie je precies waar je op de route bent. Tussen de 7 Archeo Route Limburg locaties wordt je onderweg geïnformeerd over diverse andere historische of kenmerkende zaken van Roermond. 

Het spel ArcheoGo
Met het spel ArcheoGo verzamel je 2 vormen op de totale route, die je terug ziet in de verzamellijst van het spel. Je verdient 1 vorm (artefact) bij de speerlocatie. De andere artefact verzamel je bij de 6 tegellocaties, waar je bij iedere locatie een glasscherf terug ziet. Nadat je alle tegellocaties hebt gehad, zie je in de inventarislijst van het spel dat je ook deze binnen hebt.  

Meer informatie
Bekijk of download de folder over de Archeo Route Roermond. Klik op de button zien en doen onder de kaart. Vink dan Archeo vindplaats aan. Dan zie je de locaties van archeologische vindplaatsen op de route. Je kunt hier eventueel de route delen of printen. LET OP: Deze route is puur ter informatie. Wil je de Archeo Route Roermond beleven, download dan de Archeo Route Limburg app op je smartphone.

De archeologische belevingsroute Roermond is een moderne wandelroute voor jong en oud. 

Bekijk ook de andere Archeo Route Limburg locaties

Lees verder
Eigenschappen
Route: <5 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

Contact en locatie

Archeologische belevingsroute Roermond
Markt 17
6041 EL
Roermond