icon/category/gezin_dagje_uit

Dagarrangement

icon/functioneel/groepen

Bedrijven met groepsuitjes

Museum Techniek met 'n Ziel

Het museum bevindt zich midden in het intrigerende veengebied "De Peel", in Neerkant, Nederland en bevat een uitgebreide collectie elektronische apparatuur uit de afgelopen eeuw.Fascinerend & Verrassend & Gezellig
 
De collectie laat de bezoeker de evolutie zien van de huishoudelijke technologie in ons dagelijks leven. Ze omvat radio en televisie, grammofoons, telefoons en andere gerelateerde geluidsapparatuur. Zij omvat ook videorecorders, scheerapparaten, microfoons, computers, wasmachines, strijkijzers, stofzuigers en nog veel meer.
 
 

Uw rondleider zal u informeren over de herkomst van sommige voorwerpen uit de co...

Uw rondleider zal u informeren over de herkomst van sommige voorwerpen uit de collectie. U hoort ook verhalen over vorige eigenaars en hoe sommige items werden gebruikt.
 
Wij noemen dit "Technologie met ziel".
 
Veel van de tentoongestelde voorwerpen worden getoond in nagebouwde leefomgevingen uit de jaren 1950, zoals typische huis- en boerenkeukens, een huiskamer, een winkel voor huishoudelijke apparaten en zelfs een café.
 
Bovendien heeft het museum nevencollecties over fotografie, medische apparatuur, een reparatiewerkplaats, een "meten = weten"-afdeling met diverse testapparatuur en een technische bibliotheek met gedateerde technische publicaties.
 
Bezoekers van de jongere generatie zullen gefascineerd zijn om te zien hoe het dagelijks leven was van mensen die alleen over deze schijnbaar primitieve technologie beschikten voordat de digitale revolutie onze wereld in haar greep kreeg. Misschien zien ze voor het eerst in hun leven zwart-wit tv's zonder afstandsbediening, grammofoonplaten en bandrecorders!  Een ervaring die hun ogen doet opengaan, aangezien deze apparatuur state of the art was toen ze beschikbaar kwam, en in die tijd het beste was wat de technologie te bieden had.
 
Brochures kunnen worden gedownload van onze website (NL, DE, GB)
 
Openingstijden:
Groepsbezoeken buiten onze normale openingstijden (zie hieronder) zijn altijd mogelijk. Reserveringen kunnen worden gemaakt via onze website tab "Contact".
 
Het hele jaar door:  Woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur
Mei t/m oktober ook: zondag van 13.30 tot 16.30 uur 
 
Het museum bevindt zich op de begane grond (met uitzondering van de technische bibliotheek) en is daarom toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Een rolstoel, rollator en een set krukken zijn verkrijgbaar bij de receptie.
 
Laat u fascineren en verrassen in het gezellige Neerkant
 

 

Lees verder

Contact and location

Museum Techniek met 'n Ziel
Dorpsstraat 23
5758 AM
Neerkant
Ook op deze locatie

When

星期日: 13:30 - 16:30
星期一: Closed
星期二: Closed
星期三: 13:30 - 16:30
星期四: 13:30 - 16:30
星期五: 13:30 - 16:30
星期六: Closed

Toelichting: Afspraken voor rondleidingen en educatie buiten de openingsuren kunnen via het contact-aanmeldingsformulier op de site www.techniekmeteenziel.nl gemaakt worden.