Winkelen in Weert

Winkelen in Weert

De binnenstad van Weert vormt een aantrekkelijk en gastvrij winkelgebied met een breed aanbod aan winkels. Zeker in het historische centrum zijn vele modewinkels, foodspeciaalzaken en vrijetijdswinkels te vinden. Naast de winkels in de winkelstraten en rondom de diverse pleinen heeft Weert ook een overdekt winkelcentrum: De Muntpassage. Een modern winkelcentrum van bijzondere architectuur, met ruim 40 winkels. De Muntpassage ligt midden in het historisch hart van Weert.

Horeca

Ook de horeca is goed vertegenwoordigd. Weert telt vele restaurants, cafés, brasserieën en ijssalons. Voor een stuk Limburgse vlaai zit je in Weert zéker goed. Weert wordt ook wel de vlaaienstad genoemd en heeft hiermee alles in huis voor een aangenaam verblijf.

Koopavond en koopzondag 

Elke donderdag is het tot 21.00 uur koopavond in Weert. Ook openen de winkels elke laatste zondag van de maand de deuren van 13.00 tot 17.00 uur .

Weekmarkt

Iedere zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur is er een grote weekmarkt, met een veelheid en variatie aan producten, zowel food als non food. De marktkraampjes staan op een aantal straten en pleinen: de Markt, Nieuwe Markt, van Berlostraat, Meikoel en Langstraat. 

Parkeren

Het centrum is goed bereikbaar en op verschillende locaties rondom het centrum zijn ruim voldoende parkeerplaatsen. Op koopavonden en koopzondagen is het parkeren gratis m.u.v. parkeergarages.