Wandelrouteplanner in Limburg

Met de wandelrouteplanner kun je je eigen wandelroute samenstellen op basis van knooppunten of gebruik maken van mooiste wandelroutes in Noord- en Midden-Limburg. 

De routegegevens kun je uitprinten, opslaan, gebruiken op bijvoorbeeld je telefoon of tablet, delen met andere gebruikers, downloaden en als je de route op je smartphone uitstippelt, dan kun je deze gelijk starten.

Wil je vooraf meer informatie over de wandelroutes in Noord- en Midden-Limburg, ga dan eerst naar de wandelroutes in Limburg.

In de gemeente Weert is géén wandelknooppuntennetwerk, wel zijn er diverse grensoverschrijdende themaroutes. Kijk hiervoor bij de 'mooiste routes'.

Gebruik wandelrouteplanner

Een eigen route maken

Klik op de tab Route maken.

Zoom in totdat je de nummers van de knooppunten ziet. 
Klik op het knooppunt waar je wilt starten.

Je kunt nu kiezen om de Points-Of-Interests op de kaart te laten verschijnen. Kies hiervoor één van de knoppen onder de kaart. (Bv. Zien en doen - bezienswaardigheden)

Vanuit je gekozen knooppunt zie je nu d.m.v de + de mogelijke vervolg knooppunten. Klik op een +. Nu zie je links in het scherm de gekozen knooppunten en de afstand tussen beide knooppunten. Kies nu weer een + om de route verder in te delen. 

Als de route naar wens is, klik dan op Route afronden. Je ziet dan een totaaloverzicht van de route, incl. totale afstand. 

Kies nu voor een van de opties, om te bepalen wat je met de samengestelde route wilt doen.

Als je kiest om de link van de route te mailen, dan ontvang je een mail van no-reply@vvvmiddenlimburg.nl. Afhankelijk van de instelling van je spamfilter, kan deze ook sporadisch in je ongewenste mail binnen komen.

Legenda lijntypes bij eigen route maken

De groene lijnen zijn verharde paden, de bruine lijnen zijn onverharde paden en de blauwe lijnen zijn laarzenpaden. Houd hiermee rekening bij het uitstippelen van uw wandelroute.

Gebruik van de mooiste routes

Klik op de tab De mooiste route.

Je kunt nu kiezen om de Points-Of-Interests op de kaart te laten verschijnen. Kies hiervoor een van de knoppen onder de kaart. (Bv. Zien en doen - bezienswaardigheden)

Klik op een rode stip van je keuze. Dit opent een informatievenster over de route. Door in te zoomen kun je zien of er meer routes op hetzelfde startpunt starten.

De knop openen geeft vervolgens een totaaloverzicht van de route. De knop sluiten geeft je de mogelijkheid een andere route te kiezen.

Kies vervolgens voor een van de opties, om te bepalen wat je met de samengestelde route wilt doen.

NB: als je een route gekozen hebt, dan verschijnen beide knoppen niet meer bovenin het scherm.