Wandelaars rusten uit bij de basiliek in St. Odiliënberg

Vernieuwde wandelkaarten

Een activiteit die je het hele jaar kunt doen, en vooral in deze tijd, is wandelen. In de winter als het lekker fris is en het zonnetje schijnt, is het heerlijk om de regio te voet te verkennen. De beste manier is met behulp van wandelkaarten. De wandelkaarten van de gemeentes Leudal, Maasgouw en Roerdalen zijn onlangs helemaal vernieuwd.

Het geluk van Roerdalen

Op zoek naar geluk in Roerdalen. De eerste Nederlandse gemeente met ‘Geluksplekken’. Deze 26 plekken hebben iets heel speciaals, dat bijdraagt aan het geluksgevoel.  Op de wandelkaart Roerdalen, die is uitgebreid met het knooppuntennetwerk in de aangrenzende Duitse gemeente Wassenberg, staan de geluksplekken vermeld.

Wandelen door de natuur in de gemeente Leudal

Plattelandsgemeente Leudal met de vele karakteristieke landgoederen en uitgestrekte bossen en aan de oostzijde begrensd door de Maasplassen. Dat betekent ruimte, bossen, paden en landwegen. Voor wandelaars een waar paradijs met ruim 520 kilometer aan tweezijdig bewegwijzerde routes.

De waterrijke gemeente Maasgouw

De kernen van de gemeente Maasgouw zijn met elkaar verbonden door de Maas. Door jarenlange zand- en grindwinning is dit een heel waterrijk gebied. Laat je verrassen door dit schitterend stukje Limburg met haar prachtige natuur en rijke historie.