Het Binnenvaartmuseum in Maasbracht

Maas Binnenvaartmuseum Heropend

Opgepimpt

Maasbracht hét centrum van de binnenvaart. In Maasbracht vind je de grootste binnenhaven van Nederland. Aan de haven is het Maas Binnenvaartmuseum gevestigd. Het afgelopen jaar heeft het Maas Binnenvaartmuseum een flinke metamorfose ondergaan. Er is onder andere fors geïnvesteerd in fysieke aanpassingen en uitbreidingen van het museum.

Er is een nieuwe collectie toegevoegd aan het museum over de zand- en grindwinning in Limburg, er is een stuurhut van een binnenvaartschip gerealiseerd als uitkijkpunt, er is een nieuwe aanlegsteiger van 40 meter voor het museum neergelegd waar plaats is voor historische vaartuigen, de basiscollectie is gereorganiseerd en in de buitenruimte is een deel van het raderwerk van sluis Limmel opgenomen om te bezichtigen. 

De investeringen werden mede mogelijk gemaakt door forse financiële bijdragen van Provincie Limburg, Gemeente Maasgouw en Maasgrind B.V. 

Officiële heropening

Op vrijdag 10 september om 15.00 uur is het Maas Binnenvaartmuseum officieel heropend. Het museum is heropend door wethouder Snijckers namens Gemeente Maasgouw en Michiel Dankers namens Maasgrind B.V. 

Op de open dagen op 11 en 12 september, tijdens de Open Monumentendagen, is het heropende museum gepresenteerd aan het grote publiek. 

Kijkje nemen?

Het Maas Binnenvaartmuseum is interactief en daarom een leuk, maar zeker ook educatief uitje voor jong én oud. Leer meer over de rijke geschiedenis van de schippersbeurs en binnenvaart en ontdek hoe de schipper en zijn gezin leefden en werkten.

Wanneer ga jij een kijkje nemen?