icon/category/park

Natuurgebied

Maas Rivierpark MaasVallei
boot op de Maas
brug over de Maas
boot zomer Maas
terrasje gezelligheid Thorn
veerpont over de Maas

Rivierpark Maasvallei

Het RivierPark Maasvallei strekt zich uit langs de regenrivier de Maas. In de winter, bij o.a. zware regenval in de Ardennen, krijgt de rivier de ruimte om uit haar bedding te treden. Hierdoor ontstond een uitgebreid netwerk van rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen, grindplassen, struingebieden en uiterwaarden. 630 ha van dit landschap is ingericht als natuurgebied.

De Maas vormt 40 km lang de Belgisch Nederlandse grens van Maastricht tot Kessen...

De Maas vormt 40 km lang de Belgisch Nederlandse grens van Maastricht tot Kessenich. Het is een gebied met een eigen gezicht en met enkele monumentale historische plaatsen, zoals Thorn en Stevensweert aan de Nederlandse kant, maar ook vele mooie dorpen aan de Belgische kant langs de Maas.

De Maasvallei staat garant voor urenlang wandelplezier. Langs beide oevers van de Maas zijn er verschillende opties, samen goed voor meer dan 200 km aan wandelroutes die je de mooiste plekjes in het RivierPark tonen. Ontdek de wandelroutes in het natuurgebied 'Drie Eigen'. Deze wandellussen leiden je door een zeer divers landschap. Bekijk de routes in onze webshop.

Dankzij het uitgebreide fietsroutenetwerk in België en Nederland kan je je eigen fietsroute samenstellen aan de hand van knooppunten die in beide richtingen aangegeven staan. Zo bepaal je zelf welke richting je uitgaat en hoe lang je rit is. De fietsroutenetwerken sluiten naadloos op elkaar aan. Het systeem is hetzelfde, alleen de kleur van de bordjes verschilt. In België volg je blauwe bordjes, in Nederland groene.  De fietsknooppuntenkaart RivierPark Maasvallei is via de websshop te verkrijgen.
Stippel je eigen route uit via de digitale fietsrouteplanner. Ben je juist op zoek naar een bestaande route in de routeplanner maar kom je er niet helemaal uit? Bekijk dan de gebruiksaanwijzing routeplanner mooiste routes.

Wil je Rivierpark Maasvallei verkennen onder leiding van een gids? Ontdek de excursies en rondleidingen in het gebied.

Lees verder

Contact en locatie

Wijngaard 14
6017 AG
THORN