icon/category/gezin_dagje_uit

Museum

Museum Keramiekcentrum Tiendschuur

Het museum is door de Corona-maatregelen gesloten tot en met 2 maart 2021.

Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen is een museum en atelier voor keramische kunst.De Tiendschuur bevindt zich op het landgoed van Kasteel Holtmuhle. Biedt een boeiende kijk op de keramiekwereld en organiseert wisselexposities met keramiek van internationale allure, workshops, demonstraties, rondleidingen en kinderfeestjes. Keramiekcentrum Tiendschuur biedt kunst en nostalgie op een sprookjesachtige locatie.

Door de coronamaatregelen worden de gratis rondleiding, de 3D-demonstraties en d...

Door de coronamaatregelen worden de gratis rondleiding, de 3D-demonstraties en de demonstraties met de draaischijf tot nader order niet georganiseerd. Voor een bezoek aan het museum is reserveren verplicht en kan via onderstaande button.

Onder de rook van Venlo, in Tegelen ligt een prachtig museum op een sprookjesachtige locatie! Dit museum heeft een unieke verzameling historische keramiek en toont verrassende exposities hedendaagse kunst. De bezoeker beleeft hier de geschiedenis van de regio, van de Romeinen tot en met grootmoeders puddingvormen. De knappe staaltjes vakmanschap die hier te zien zijn dwingen respect af. De schoonheid van de moderne kunst is adembenemend en is afkomstig van gerenommeerde kunstenaars uit heel Europa.

Het museum ligt op het historische landgoed 'Kasteel de Holtmühle'. Als één van de weinigen in Nederland is dit kastelencomplex met zijn tiendschuur, kasteelpoorten, tuinen, vijvers en landerijen geheel bewaard gebleven. Het museum bevindt zich in de Tiendschuur.

Álles in dit museum is gemaakt van klei of porselein, van oud tot modern. Er is ook een atelier bij waar de enthousiaste bezoekers zelf met klei aan de slag kunnen gaan tijdens een workshop of cursus. Tevens organiseert de Tiendschuur demonstraties met de 3D printer en de draaischijf, kijk voor de data op onze website. Ook kunt u bij ons terecht voor het organiseren van een kinderfeestje. Iedere vrijdag kunnen bezoekers om 14.00 uur aansluiten bij de gratis rondleiding in het museum. De gids attendeert u op interessante achtergronden van de kunstwerken die u samen gaat bekijken. Ontdek in Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen hoe veelzijdig en vooral hoe mooi keramische kunst is.

De wisselexposities belichten telkens een ander facet van kunst, klei en porselein. Hierin is dit museum uniek in Nederland. Als enige programmeert het doorlopend exposities over hedendaagse keramische kunst. Kijk voor het actuele programma op onze site. 

Entree inclusief gratis koffie/thee: € 7,50 p.p.
Kinderen tot 12 jaar: gratis
Museumkaart (NL): gratis p.p.
CJP-pas: € 3,50

 

Lees verder

Contact en locatie

Kasteellaan 8
5932 AG
TEGELEN

Wanneer zijn we geopend

Di-zo: 11:00 - 17:00 uur.