icon/category/gezin_dagje_uit

Museum

Limburgs Museum in Venlo

Hel Limburgs Museum is gesloten t/m 2 maart 2021 vanwege de coronamaatregelen.

Ontdek het Limburgs Museum online! Wandel bijvoorbeeld virtueel door de tentoonstelling 'Tekens van vrijheid', neem een kijkje in onze online collectie, verdiep je in historische Limburgse figuren via onze Verhalensite of ga samen met de kinderen aan de slag op onze digitale speelplaats. Hier kun je zelf een museumles samenstellen:

https://www.limburgsmuseum.nl/nl/museum4kids/

Het Limburgs Museum is een van de populairste familie-uitjes van Nederland. Bele...

Het Limburgs Museum is een van de populairste familie-uitjes van Nederland. Beleef de geschiedenis en cultuur van Limburg. Van Neanderthalers tot ridders, van Romeinen tot mijnwerkers. Vlieg door de tijd!

Daarnaast zijn er altijd prikkelende wisseltentoonstellingen te zien, voor jong en oud, over uiteenlopende onderwerpen. Drukbezocht was de grote, interactieve expo over het werk van kinderboekenschrijver Paul van Loon, onder andere bekend van Dolfje Weerwolfje. En in 2019 trok de overzichtstentoonstelling van kunstenaar Evert Thielen, bekend van zijn gigantische veelluiken, meer dan 100.000 bezoekers.

Bijzondere locatie
Het museum staat op een plek waar eeuwenlang de stadsmuren en vestingwerken van de stad Venlo lagen. Nadat deze in 1870 gesloopt waren werd het terrein gebruikt als rangeeremplacement voor particuliere spoorwegmaatschappijen, die via Venlo een belangrijke internationale verbinding onderhielden. Aan de zijde van het station is tevens het oudst in Nederland bewaard gebleven tankstation terug te vinden. Dit Esso tankstation werd gebouwd in 1933 en heeft sinds de jaren zeventig aan verscheidene instanties en bedrijven onderdak geboden. De geschiedenis van het terrein is voor architect Jeanne Dekkers een belangrijke bron van inspiratie geweest bij de totstandkoming van haar ontwerp voor het museum.

Gelegen in de Venlose binnenstad, recht tegenover het station, is het Limburgs Museum prima bereikbaar. U bent van harte welkom van dinsdag tot en met zondag, tussen 11:00 tot 17:00 uur.  Ook kun je terecht bij het Museumcafé. Neem een voorproef op: www.limburgsmuseum.nl  

Lees verder

Wanneer zijn we geopend

Di-zo: 11:00 - 17:00 uur.