Geluksplek 15 Roerdalen: Het Paviljoen van het MERU Bospark

Het bospark maakt deel uit van het MERU complex (Maharishi European Research University), Station 24, Vlodrop. Het Bospark is ooit ontstaan ten tijde dat het voormalig franciscaans college Sint Ludwig er nog stond. Sinds 1984 is MERU er gevestigd.
En grondlegger ervan: de Indiase goeroe Maharishi Mahesh Yogi, heeft er vanaf 1...
En grondlegger ervan: de Indiase goeroe Maharishi Mahesh Yogi, heeft er vanaf 1990 ook gewoond en sindsdien is er ook het wereldhoofdkwartier van de beweging voor Transcendente Meditatie en de Vedische kennis, met miljoenen aanhangers, gevestigd. Maharishi stierf in 2008.

Bij MERU volgen mensen uit de hele wereld meditaties en opleidingen. Achter de 192 wapperende vlaggen zie je het goudkleurige, houten paleis.

Als je daar rondloopt lijkt het of je in een andere wereld bent.

In het bospark ligt een prachtige vijver waarover het bruggetje ligt waarop het paviljoen staat.
Rondom de vijver en in het park staat het vol met prachtige rododendronstruiken. Vooral in het begin van de lente is een ware pracht wanneer de ze in bloei staan.

Het bospark is vrij toegankelijk. Via het paadje aan de rechterkant van de parkeerplaats bij de receptie (bij de slagboom) loop je naar het spirituele bospark.

Er is bij alle VVV vestigingen en agentschappen (in de gemeente Roerdalen) ook een overzichtskaart met route-informatie beschikbaar. Hiermee ontdek je alle geluksplekken van de gemeente Roerdalen.
Lees verder

Contact en locatie

Station 24
6063 NP
VLODROP