Geluksplek 15 Het Paviljoen van het MERU Bospark

Het Paviljoen van het MERU Bospark: Ga op spirituele reis in het MERU Bospark in Vlodrop.

Het MERU Bospark Het Bospark maakt deel uit van het MERU complex (Maharishi Eur...

Het MERU Bospark

Het Bospark maakt deel uit van het MERU complex (Maharishi European Research University), Station 24, Vlodrop. Het Bospark is ooit ontstaan ten tijde dat het voormalig franciscaans college Sint Ludwig er nog stond. Sinds 1984 is MERU er gevestigd. En grondlegger ervan: de Indiase goeroe Maharishi Mahesh Yogi, heeft er vanaf 1990 ook gewoond en sindsdien is er ook het wereldhoofdkwartier van de beweging voor Transcendente Meditatie en de Vedische kennis, met miljoenen aanhangers, gevestigd. Maharishi stierf in 2008.

Meditaties bij MERU

Bij MERU volgen mensen uit de hele wereld meditaties en opleidingen. Achter de 192 wapperende vlaggen zie je het goudkleurige, houten paleis. Als je hier rondloopt lijkt het of je in een andere wereld bent. In het Bospark ligt een prachtige vijver waarover het bruggetje ligt waarop het paviljoen staat. Rondom de vijver en in het park staat het vol met prachtige rododendronstruiken. Vooral in het begin van de lente is een ware pracht wanneer de ze in bloei staan.

Het Bospark is vrij toegankelijk. Via het paadje aan de rechterkant van de parkeerplaats bij de receptie (bij de slagboom) loop je naar het spirituele Bospark.

Klein Geluk in Roerdalen - Geluksplekken

De Gelukspekken van Roerdalen. Elke plek is een mooi beginpunt om te werken aan je eigen geluk. Op elke plek dagen de geluktips je uit om op een unieke manier aan de slag te gaan. Er is een handig boekje gemaakt waarin al deze Geluksplekken in de gemeente Roerdalen staan beschreven. In dit boekje vind je een plattegrondje en alle achtergrondinfo over de Geluksplekken. Je bestelt 'm in onze webshop.

Lees verder

Contact en locatie

Geluksplek 15 Roerdalen: Het Paviljoen van het MERU Bospark
Station 24
6063 NP
VLODROP