icon/category/overnachten

Vakantiehuis/Chalet

De Pottehuuskes Thorn

Hotel Abdijhof Thorn is gevestigd in de schaduw van de Abdijkerk, in het hart van het Witte Stadje Thorn. Net als veel van de andere markante witte panden in Thorn, heeft Hotel Abdijhof Thorn een verhaal. Bij het hotel hoort een klein begijnenhofje. Hier vind je de Pottehuuskes.

De Pottehuuskes Als gast van De Pottehuuskes verblijft u misschien wel in het o...

De Pottehuuskes

Als gast van De Pottehuuskes verblijft u misschien wel in het onbekendste en kleinste begijnhofje van Nederland!  Het hofje werd in 1770-1771 gebouwd in opdracht van het kapittel van het stift Thorn. Aan de achterkant van de huisjes loopt de Itterbeek. Aan de voorkant – waar nu ’s zomers een openluchttheater is – lag een mooie binnentuin, die grensde aan een gebouw met vier identieke woningen van het stift. Klik hier voor meer informatie over de historie van het witte stadje

De Kamers

Pottehuuske Zuster Jerome is een heerlijke plek voor maximaal twee personen. Het gezellige, lichte huisje heeft op de begane grond een in blauwtinten ingerichte woonkamer en een moderne keuken die uitkijkt op de Itterbeek. Op de etage ligt de masterbedroom. Ook vindt u hier de badkamer.

Pottehuuske Zuster Josephine heeft op de begane grond een gezellige woonkamer en een moderne, volledig ingerichte keuken. Op de etage bevinden zich de badkamer en twee slaapkamers, waarvan één twee losstaande bedden heeft. Een van deze bedden is vanwege de lengte (90 x 180 cm) voornamelijk geschikt voor kinderen. De authentieke details zoals de mooie terracotta vloer, de prachtige ramen, het warme kleurgebruik en de smaakvolle inrichting zorgen ervoor dat u zich onmiddellijk thuis zult voelen in dit charmante, historische huisje.

Limburgse gastvrijheid

Wij willen dat u zich thuis voelt in Hotel Abdijhof Thorn. Daarom kunt u altijd op onze persoonlijke service rekenen. Onze gastvrouw ontvangt u hartelijk en maakt u wegwijs in uw Pottehuuske. Als u dat prettig vindt, regelt zij dat u 's ochtends een uitgebreid ontbijt dat in uw Pottehuuske bezorgd wordt. Regelmatig wordt uw Pottehuuske tip top in orde gemaakt. Dat doen we  op een moment dat u het beste past, zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Lees verder

Contact en locatie

Hofstraat 12
6017 AK
Thorn
Ook op deze locatie