icon/category/auto_route

Autoroute of motorroute

molen
weert centrum
sluis weert
bosweg
kapel groene bomen

Auto- en motorroute Weert - Zuidlus

Lengte: 28 km. Deze auto- en motorroute loopt door het zuidelijk deel van Weert. Het is een gevarieerde route die je door alle zuidelijke kerkdorpen van Weert brengt.

De bebouwing wordt verbonden met veel groen, zowel bossen als open velden. Onder...

De bebouwing wordt verbonden met veel groen, zowel bossen als open velden. Onderweg passeer je diverse mooie molens, die in dit gebied veelvuldig voorkomen.

De route leidt door de natuurgebieden De IJzeren Man, het Wijffelterbroek, de Tungelerwallenen de Krang. Tijdens de route kom je door de kerkdorpen Altweerterheide, Stramproy, Tungelroy en Swartbroek en de gehuchten De Berg en Castert. Je passeert ook diverse wegkruisen, kapellen en molens. Je kunt tevens stoppen bij het oorlogskerkhof in Swartbroek of Tungelroy. Net voorbij De IJzeren Man passeer je sluis 16 in de Zuid-Willemsvaart. Tussen Stramproy en Tungelroy kom je over de Tungelroyse Beek. Hier ligt een replica van een Romeinse brug. Bij De IJzeren Man vind je een bezoekerscentrum. 

Klik op de onderstaande button ‘Download’ en laad de route in op je smartphone of tablet. Hier vind je ook informatie over o.a. bezienswaardigheden en horeca langs de route. Wil je liever de routebeschrijving op papier hebben? Download dan hier de printversie van de auto- en motorroute Weert - Zuidlus.

Lees verder
Eigenschappen
Route: 25-35 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

Contact en locatie

VVV Roermond
Markt 17
6041 EL
Roermond