icon/category/auto_route

Autoroute of motorroute

boot op het water
molen

Auto- en motorroute Weert-Noord en Nederweert

Lengte: 64 km. Deze auto- en motorroute leidt door het noordelijk deel van de groenste regio van de wereld in 2015.

Het is een mooie combinatie van het stedelijke gebied Weert en het groen in de o...

Het is een mooie combinatie van het stedelijke gebied Weert en het groen in de omgeving. De route loopt ook door de gemeente Nederweert, die zich vooral kenmerkt door de gevarieerde landschappen en de kanalen. 

De route laat je o.a. het IJzeren Man gebied, de Boshoverheide, de Weerter- en Budelerbergen en het Weerterbos zien. Maar ook beschermde natuurgebieden als Het Sarsven en De Banen en nationaal park De Groote Peel. In Nederweert rijd je ook vaak langs of over diverse kanalen, en passeer je ook bezoekerscentrum de Peelen.  Ook sluis 15 in Nederweert met het elektriciteitshuisje zijn een parel in de route. Daarnaast vind je langs de route diverse culturele erfgoederen terug, zoals de Sint Annamolen, de Laarderschans en diverse kapellen en kruisen. De Biest is een van de mooiste straten van Weert waar je veel cultuur en groen kunt bewonderen.

Onderweg kun je langs de route op diverse plekken tijd nemen om te genieten van bourgondisch Limburg bij een van de gezellige eetgelegenheden.

Klik op de onderstaande button ‘Download’ en laad de route in op je smartphone of tablet. Hier vind je ook informatie over o.a. bezienswaardigheden en horeca langs de route. Wil je liever de routebeschrijving op papier hebben? Download dan hier de printversie van de auto- en motorroute Weert-Noord en Nederweert.

Lees verder
Eigenschappen
Route: 50-75 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

Contact en locatie

VVV Roermond
Markt 17
6041 EL
Roermond