icon/category/auto_route

Autoroute of motorroute

Basiliek sint odiliënberg
kanaal natuur groen gras
weiland met bos op de achtergrond
Cultuur
bosweg met herfstkleuren

Auto- en motorroute Roerdalen

Lengte: 59 km. Deze auto- en motorroute brengt je door alle kernen van de gemeente Roerdalen. Verder kom je o.a. door Nationaal Park de Meinweg, langs kasteel Montfort en je passeert de uit de 11e eeuw stammende Basiliek van Sint Odilienberg en de molens van Sint Odilienberg en Melick.

De gemeente Roerdalen bestaat uit 6 grotere dorpen en diverse kleinere gehuchten...

De gemeente Roerdalen bestaat uit 6 grotere dorpen en diverse kleinere gehuchten. Tijdens deze route maak je kennis met alle dorpen en diverse gehuchten. De gemeente verbindt haar naam aan de rivier de Roer, het zilveren lint dat door de hele gemeente stroomt en de rivier die je tijdens de route diverse malen van dichtbij ziet en passeert. Een hele speciale plek is die net achter het gehucht Lerop, waar je een 180 graden bocht in de Roer kunt zien. Of de rustplaats bij de Basiliek, van Sint Odiliënberg, waar je lekker aan de Roer kunt zitten.

De route is een mooie mix van de dorpen en gehuchten in Roerdalen, gecombineerd met de gevarieerde natuur en cultuur. Je leert het Limburgse platteland met haar typische dorpen tijdens deze route goed kennen.
Je komt o.a. door Nationaal Park De Meinweg, langs kasteel Montfort en je passeert de uit de 11e eeuw stammende Basiliek van Sint Odiliënberg en de molens van Sint Odiliënberg en Melick. Onderweg kun je op vele plaatsen genieten van de typisch Limburgse streekproducten. Of bezoek eens een landwinkel en neem een mandje streekproducten mee naar huis als smaakvolle herinnering.

Klik op de onderstaande button ‘Download’ en laad de route in op je smartphone of tablet. Hier vind je ook informatie over o.a. bezienswaardigheden en horeca langs de route. Wil je liever de routebeschrijving op papier hebben? Download dan hier de printversie van de auto- & motorroute Roerdalen.

Lees verder
Eigenschappen
Route: 50-75 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

Contact en locatie

VVV Roermond
Markt 17
6041 EL
Roermond