Asperge menu Hotel Restaurant De Abdij
Zodra de vorst voorbij is en de eerste kopjes boven de grond uitkomen, begint het culinaire hart van veel Limburgers sneller te kloppen. Want elk jaar kijken we er weer naar uit; de Witte Asperges. Het seizoen is maar kort (vanaf half april tot Sint Jan op 24 juni), dus moet je ze eten zolang het kan. Het keukenteam van Hotel Restaurant De Abdij weet er wel raad mee en heeft voor jou een heerlijk aspergemenu samengesteld.
Voorgerechten
- Asperge soep
Ei \ ham\ peterselie € 7,50 - Salade asperge gerookte zalm
Asperge \ gerookte zalm \ kruidendressing € 14,50 - Salade asperge serranoham
Gebakken asperge \ champignons \ serranoham € 14,50
Hoofdgerechten
- Asperge Flamand
Asperge \ gekookte ham \ ei \ krieltjes \ roomboter \ peterselie € 21,50 - Asperge zalm
Asperge \ zalm filet \ witte wijn saus \ krieltjes € 23,50 - Asperge biefstuk
Asperge \ biefstuk \ Hollandaise saus \ krieltjes € 26,50
Dessert
- Asperge verrassing dessert € 8,50
Witgoud Talent Asperge Gin Fles 500 cl (42%)
Tevens is Hotel Restaurant De Abdij er trots op om in samenwerking met Mwȯrveld Distillery voor het eerst een eigen Asperge Gin te presenteren. Als trotse Limburgers gingen zij aan de slag met een provinciaal product: de witte asperge (het witte goud). Niet minder dan 10 kg rauw geschilde asperges worden verwerkt in 15 liter Gin. De asperges worden 72 uur gemacereerd in 96% zuivere alcohol om daarna afgestookt te worden. De Asperge Gin is te verkrijgen bij Hotel restaurant De Abdij.