icon/category/fiets

Fietsroute

Archeo route vindplek

Archeologische belevingsroute Weert

Lengte: 18,5 km. Ontdek de spannende geschiedenis van Weert. Beleef door middel van de modernste techniek de verhalen achter archeologische vondsten. Sta oog-in-oog met een virtuele archeoloog en ontdek geheimen die tot nu toe onder de grond verborgen bleven.

Je kunt de fietsroute op ieder willekeurig punt op de route starten. Overzicht ...

Je kunt de fietsroute op ieder willekeurig punt op de route starten.

Overzicht van de route
Er zijn twee methodes om de Archeo belevingsroute Weert volledig te ontdekken;
1. Gebruik de folder over de Archeo Route Weert als route begeleider.
Punt 1 op de routekaart (locatie op de Markt in het centrum) is nog niet actief. De punten 2 tot en met 6 vormen een cirkel-route. Hierdoor kun je de route op ieder willekeurig punt starten. Op locatie activeer je de Archeo route app en kun je het verhaal ontdekken
2. Gebruik de route op je smartphone als route begeleider
Je kunt de Archeo belevingsroute route Weert ook downloaden op je smartphone. Zet dan wel je GPS-locatie aan. Via deze manier kun je precies zien waar je bent op de route. Als je op een archeo route vindplek aankomt, activeer dan je Archeo route app voor het verhaal.
Ga hiervoor naar de route-informatie over de archeo belevingsroute Weert op de digitale wandelroute planner. Klik op de button zien en doen onder de kaart. Vink dan Archeo vindplaats aan. Dan zie je de locaties van archeologische vindplaatsen op de route. Je kunt op je smartphone via NAVIGEREN gelijk de route starten. Je kunt de route ook delen of printen.

Op de vijf archeo locaties ontdek je diverse belangrijke aspecten en vondsten uit de geschiedenis van Weert. Denk hierbij aan het verhaal van de Van Horne dynasty, of de vestingstad Weert. Ook kom je meer te weten over het unieke Urnenveld, de Keltische Schans en het Eiland van Weert. Volg je de Archeo belevingsroute Weert, passeer je onderweg ook diverse andere bezienswaardigheden. Dit maakt de route tot een afwisselende en leerzame route.

Je kunt ook de route-informatie in de Archeo Route Limburg app gebruiken. Deze leidt je dan via de kortste weg naar de locatie van je eigen keus. Je maakt dan geen gebruik van de route, maar bepaalt zelf welke vindplaatsen je bezoekt.

De archeologische belevingsroute Weert is een interessante en leerzame fietsroute voor jong en oud. 

Bekijk ook de andere Archeo Route Limburg locaties.

Lees verder

Contact en locatie

Markt 11
6001 EJ
WEERT
Eigenschappen
Route: 10-20 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route