Ingang Designer Outlet Roermond

DOR krijgt tijdelijk grootste kunstgalerie van Europa

De grootste pop-upkunstgalerie van Europa komt vanaf vrijdag 15 oktober drie maanden naar het Designer Outlet in Roermond. Tot medio januari worden meer dan vijfhonderd kunstwerken van gevestigde en opkomende kunstenaars gepresenteerd.
Nachtbrötchen Gallery heeft in Roermond tweeduizend vierkante meter ingericht waar meer dan zeventig kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werk presenteren. Nachtbrötchen kreeg in de zomer van 2020 internationale bekendheid met de eerste drive-in kunstgalerie op Keulen Bonn Airport. De kunst werd gepresenteerd op bagagekarren onder het motto ‘Bringing Art to the People in a New Way’.

Nachtbrötchen Gallery

Nachtbrötchen staat bekend om het organiseren van onconventionele kunstevenementen op ongewone locaties. Aan de ene kant wil de galerie daarmee drempelvrees wegnemen, maar ook voldoen aan de hoge verwachtingen van kunstliefhebbers.

Verschillende kunstvormen

Behalve schilderkunst zijn in het Designer Outlet ook grafische kunst, sculpturen, poëzie, fotografie, kunstinstallaties en licht- en videokunst te zien. Het artistieke aanbod wordt aangevuld met muziek, optredens en theater.

Bron: Dagblad De Limburger, 14-10-2021