Evenementen

Overig type evenement

Wanneer
-
Wooncarrière: wat is er voor jou mogelijk?

Wooncarrière: wat is er voor jou mogelijk?

Als je voor het eerst gaat samenwonen komt er veel op je af, maar welke stappen moet je eigenlijk nemen wanneer je hebt besloten om samen te gaan wonen? Bezoek deze informatieavond en krijg handige inzichten en concrete tips.

Handige inzichten en concrete tips

Oktober is de woonmaand, maar hoe staat het met jouw wooncarrière? Wanneer je je eerste stappen op de woningmarkt zet en een nieuwe woning wilt kopen of huren begint het met een goede oriëntatie. Waar wil je gaan wonen? Aan welke eisen moet je nieuwe woning voldoen? Wat zijn jullie toekomstplannen? Wat is de maximale prijs die je wilt of kan betalen? Dit zijn belangrijke vragen, maar niet altijd de makkelijkste om te beantwoorden. Een goede voorbereiding is het halve werk, en zorgt ervoor dat je jezelf behoedt voor fouten en onverantwoorde keuzes. Kom daarom naar de bibliotheek waar deskundigen uitleg geven over de verschillende mogelijkheden en risico's. Je krijgt handige inzichten en concrete tips over alles wat te maken heeft met wonen. Aansluitend aan de presentaties kun je bovendien gerichte vragen stellen in een persoonlijke setting.

Informatie 

De informatieavond vindt plaats op woensdag 20 oktober om 19:30 uur. Aanmelden kan gemakkelijk via onderstaande button. Wil je meer informatie over deze informatieavond? Neem dan contact op met Els Meeuwissen e.meeuwissen@bibliocenter.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

Welk advies heb je nodig?

Tijdens deze informatieavond bespreken we verschillende onderwerpen:

  • Zuiderhuis assurantiën

Advies over Financiële planning: wat kan en wil je betalen voor je woning en alles wat daarbij komt kijken? Je krijgt praktische tips om dit overzichtelijk in kaart te brengen.

  • Huren of kopen: wat zijn de verschillen en welke keuze maak je? 

Mogelijke financiële risico’s: wat kan de invloed zijn van een studieschuld of leningen op je wens om te huren of te kopen? En wat kan je doen om financiële risico’s zo klein mogelijk te maken wanneer je te maken krijgt met onverwachte gebeurtenissen, bijvoorbeeld een echtscheiding of arbeidsongeschiktheid? 

  • Dwars Makelaars

De makelaar legt uit hoe je door de jaren heen, als stel of als gezin, je wooncarrière opbouwt en waarom het interessant kan zijn om je mogelijkheden tot het kopen van een woning op een rijtje te zetten. 

  • Notariaat In de Tiendschuur

De notaris vertelt waarom het voor samenwoners belangrijk kan zijn om een samenlevingsovereenkomst en testamenten te maken. 

  • Wonen Limburg

Een medewerker van Wonen Limburg legt uit hoe iemand zich kan inschrijven bij www.thuisinlimburg.nl en hoe 'thuisinlimburg' werkt.

  • Gemeente Weert

De gemeenteambtenaar geeft informatie over de startersregeling, de ervaringen die de gemeente heeft in relatie tot de bestaande woningvoorraad, iets over demografische ontwikkelingen (vergrijzing, nauwelijks toename aantal starters) en waarom de gemeente geen nieuwe starterswoningen opneemt in de plannen.  

Kosten evenement
Gratis

Contact en locatie

Bibliocenter Weert
Wilhelminasingel 250
6001 GV
Weert

Wanneer

-