Evenementen

Wandeltocht

Wanneer
-
Themawandeling Roermond

Wandeling Roermond 'Voorstad St. Jacob'

Zondag 12 december organiseert VVV Midden-Limburg een wandeling naar en door het stadsdeel Voorstad St. Jacob. De prachtige Maria Theresiabrug (in de volksmond de Stenen brug genoemd) vormt de verbinding tussen het centrum van Roermond en de Voorstad St. Jacob. Je moet dus letterlijk euver de brök (de brug over) om er te komen.

De Voorstad bestond al zeker in de 14e eeuw en werd toen vooral bevolkt door vissers en arme mensen. Door de Voorstad ging lange tijd alle verkeer van en naar het zuiden, maar ook dat van en naar het westen. Daarom was hier toch nogal wat te doen. Zo waren er herbergen, waar vermoeide reizigers wanneer de stadspoorten al lang dicht waren, konden rusten. Met de komst van een nieuwe weg in de 19e eeuw, verviel deze doorgangsfunctie en werd het er lange tijd stil.

In de 20e eeuw werd de Voorstad nieuw leven ingeblazen. Nu is het een sfeervol stadsdeel met diverse Rijksmonumenten en prachtige huizen.

De Voorstad St. Jacob is een pleisterplaats op route naar Santiago de Compostella. De waterput en bijbehorende putvereniging is aan de Heilige Jacobus gewijd.

Start: 14.00 uur vanaf VVV Roermond, Markt 17, Roermond. Maximaal 15 personen.
Reserveren verplicht. Dit kan tot een dag voorafgaand aan de wandeling.

Kosten evenement

Contact en locatie

VVV Roermond
Markt 17
6041 EL
Roermond

Wanneer

-