icon/category/evenementen

Rondleiding

Datum
Altaar in het Kruiswegpark in Roermond

VVV themawandeling: het Kruiswegpark bij de Kapel in ’t Zand te Roermond

ROERMOND: Kruiswegpark, Parklaan 3, VVV themawandeling: het Kruiswegpark bij de Kapel in 't Zand te Roermond. Vanaf 14:00 t/m 15:30 uur, € 5,00 p.p. beperkt aantal plaatsen, reserveren verplicht.

De wandeling onder leiding van een VVV-gids staat op zondag 28 maart in het teken van het Kruiswegpark nabij de Kapel in ’t Zand. Het Kruiswegpark bestaat ruim 100 jaar en is aangelegd om de eertijds grote stroom Pelgrims voldoende ruimte te kunnen bieden.

De oorsprong van de Kapel van O.L. Vrouw in ‘t Zand ligt in het begin van de 15e eeuw. De Kapel is sedert eeuwen een belangrijke bedevaartskerk. Volgens de overlevering ontstaan nadat een herder in een waterput op deze plaats een Maria-beeldje vond. De ruim 9.000 danktegeltjes in de processiegang zijn hedendaagse getuigen van de vele gelovigen, die gedurende vele jaren deze kapel bezochten. 
Grenzend aan de Kapel in ‘t Zand werd in 1919-1920 het Kruiswegpark aangelegd. Het grondplan hiervoor is gebaseerd op een ontwerp van architect Pierre Cuypers. In dit Kruiswegpark bevinden zich veertien Kruiswegstaties, waarvan de twaalfde een Calvarieberg met kruisgroep is. Langs de zgn processieweg zijn 8 kleurrijke schilderstukken te zien van de bekende Roermondse kunstschilder Albin Windhausen. De afbeeldingen geven scenes weer uit de geschiedenis van het Maria beeldje.  De VVV-wandeling start om 14.00 uur, vanaf Parklaan 3 (ingang processiegang / kerk) te Roermond.

Contact en locatie

Markt 17
6041 EL

Wanneer zijn we geopend

zondag 28 maart 2021, van 14:00 tot 15:30 uur