Evenementen

Tentoonstelling

Tentoonstelling Piet Schoenmakers

Bekijk de werken van Piet Schoenmakers in vele variaties tijdens de tentoonstelling op 10-11-12 en 17-18-19 september 2021 in Panheel.

Na een succesvolle expositie bij het honderdste geboortejaar van de kunstenaar, heeft het even geduurd voordat het voormalig atelier in de watermolen in Panheel haar deuren kon openen voor publiek.

De komende tentoonstelling in de weekenden van 10-12 en 17-19 september staat in het teken van de kunstzinnige ontwikkeling van Piet Schoenmakers (1919-2009). Wederom zorgt hij voor verrassingen. Er is vroeg werk te zien in verschillende technieken en werk uit diverse stijlperiodes. Gravures, tekeningen, ontwerpschetsen en schilderijen uit het depot worden in clusters getoond. Dit geeft de kijker zicht op de variëteit en artistieke groei. Kunst ontstaat niet uit óf in een vacuüm, lijnen en kleuren worden gewikt en gewogen. Het kost oefening, creativiteit en lef totdat de hand van de meester zichtbaar wordt in weer een sprekend beeld. Kom dit zien in het atelier waar Piet Schoenmakers vele jaren in afzondering werkte.

Coronamaatregelen worden in acht genomen.

Kosten evenement
Gratis

Contact en locatie

Bosmolenweg 1
6097 NG
Panheel

Wanneer

-
-
-
-
-
-