Evenementen

Tentoonstelling

van
25 sep 2021
t/m
07 nov 2021
Tentoonstelling in Art Gallery Rozendaal

Tentoonstelling in Art Gallery Rozendaal

Ontdek de mooiste werken tijdens de tentoonstelling in Art Gallery Rozendaal. 

Marcel van Hoof

Marcel van Hoef heeft in 2020 een unieke serie van zes samenhangende schilderijen gecreëerd. Elk schilderij is vervaardigd in eitempera op een cirkelvormig paneel, ø 120 cm. Aan deze serie ligt een concept ten grondslag dat hij heeft uitgewerkt met percussionist Dominique Vleeshouwers (winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs 2020). Dit resulteert in een bijzonder kunstproject, een twee-eenheid van muziek en schilderkunst met de titel Six Japanese Gardens.

Six Japanese Gardens 

Een muziekstuk voor elektronica en percussie van de Finse componiste Kaija Saariaho uit 1994 met dezelfde titel vormde de basis voor de samenwerking. Saariaho is een toonaangevende componiste van hedendaagse klassieke muziek en baseerde deze compositie op haar bezoek aan Japanse tuinen te Kyoto. Marcel van Hoef heeft in 2019 dezelfde tuinen bezocht. Dit bezoek vormt samen met het muziekstuk van Saariaho de inspiratie voor zes samenhangende, cirkelvormige schilderijen. Het muziekstuk (± 15 minuten) bestaat eveneens uit zes delen. Dominique Vleeshouwers heeft de muziek ingestudeerd en er een schitterende opname van gemaakt. Terwijl men naar een schilderij kijkt kan de bezoeker naar zijn opname van het bijbehorende muziekdeel beluisteren

Informatie

Van 25 september t/m 7 november volgt in Art Gallery Rozendaal te Montfort een tentoonstelling met schilderijen van Marcel. Naast de serie Six Japanese Gardens presenteert de galerie een thematisch samenhangende collectie schilderijen uit de periode 2019 - 2021 met waterreflecties en Japanse tuinen als bron. Een belangrijk deel van de expositie bestaat uit schilderijen die voor het eerst aan het publiek getoond worden. In de expositie zal de galerie ook sculpturen van enkele kunstenaars, die zij vertegenwoordigt, presenteren. Neem voor meer informatie een kijkje op: https://www.artgalleryrozendaal.com.

Kosten evenement
Gratis

Contact en locatie

Art Gallery Rozendaal
Rozendaal 10
6065 NE
Montfort

Wanneer

Eerste datum evenement
25 sep 2021
Laatste datum evenement
07 nov 2021

Openingstijden
Dag Time slot Reactie
zondag: 11:00 - 17:00
zaterdag: 11:00 - 17:00