Evenementen

Rondleiding

Nijenborgh, archeowandeling
Nijenborgh, archeowandeling
Nijenborgh, archeowandeling
Nijenborgh, archeowandeling
Nijenborgh, archeowandeling
Nijenborgh, archeowandeling

Rondleiding op de voorburcht van het Van Horne kasteel

Eindelijk is het zover. Na een lange voorbereiding is het archeologisch onderzoek op de voorburcht van het Van Horne kasteel aan de Biest begonnen. En jij kunt erbij zijn!

Opgravingen

De opgravingen op het terrein van de voorburcht (tot voor kort houthandel Scheijmans) zijn gestart op 21 juni, tegelijkertijd met de saneringswerkzaamheden door de firma Bloem. Een team van archeologen en bouwhistorici doen onderzoek naar de bouw, vorm en lange gebruiksperiode van de voorburcht van het kasteel, dat rond het midden van de vijftiende eeuw is gebouwd en in 1702 is verwoest. Hierbij wordt met name onderzoek gedaan naar het vroegere muurwerk, de hoektorens en de inmiddels verdwenen gracht (met brug) die tussen de hoofdburcht en voorburcht heeft gelegen. Ook onderzoek naar de inrichting en het gebruik van de voorburcht vormt een belangrijk onderdeel van het onderzoek.

 

Rondleidingen

De Weerter stadsgidsen gaan vanaf zaterdag 10 juli rondleidingen verzorgen op het terrein van de voorburcht van het Van Horne Kasteel de ‘Nijenborgh’ op de Biest. Natuurlijk wordt daarbij ook het verhaal van de Van Hornes verteld. Tijdens deze rondleiding is er gelegenheid om de opgravingen vanaf een hoge infocontainer te bekijken. Ook bestaat de mogelijkheid om een aantal vondsten te bewonderen. 

Informatie

De start is altijd om 14:00 uur op de Oelemarkt voor De Brouwer. Deelname is gratis. Wel dient u zich van tevoren aan te melden via: info@stadsgidsenweert.nl. Geef ook aan met hoeveel personen je wilt deelnemen. Per rondleiding kunnen 20 personen mee.  Het is niet mogelijk zonder aanmelding deel te nemen.
Dus… Prik een dag en meld je aan!
Tot ziens op de Oelemarkt

Bekijk hier een video voor meer informatie over de activiteiten rond de opgravingen.

Kosten evenement
Gratis

Contact en locatie

Oelemarkt
6001 ES
Weert

Wanneer zijn we geopend

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-