Evenementen

Lezing / Debat

Wanneer
-
Weert buiten de singels voorkant
Helmondseweg 1974
Helmondseweg 2021

Presentatie fotoboek ‘Weert buiten de singels …zoals het was, zoals het is…’

Producent Math Ramakers, bekend o.a. van de dvd-series ‘Weert, zoals het was’, presenteert op zondag 17 oktober 2021, zijn inmiddels tweede fotoboek met de titel ‘Weert buiten de singels …zoals het was, zoals het is…’ 

De boekpresentatie vindt plaats in Café Zaal Bee-j Bertje, Rietstraat 28 te Weert. Aanvang 14:00 uur. De bijeenkomst is gratis toegankelijk. De presentatie van het boek wordt o.a. ingeleid via oude foto's en filmfragmenten. Hierna volgt de ‘première’ van het nieuwe boek. Tevens is er gelegenheid zowel het eerste als het -nieuwe- tweede boek te kopen.
Vanaf 29 oktober zijn beide boeken verkrijgbaar in diverse (boek)winkels.

Over ‘Weert buiten de singels …zoals het was, zoals het is…’

 In 2019 verscheen het fotoboek ‘Weert binnen de singels'. Omdat er meer is dan de binnenstad van Weert stapt Ramakers in deze nieuwe uitgave over de drempel van de historische binnenstad en verkent hij het gebied er om heen. Ook dát deel van Weert is interessant genoeg door foto's van toen en nu naast elkaar te leggen.

Foto’s

In ruim 480 foto’s (de oude foto’s op de linker pagina en de kleurenfoto’s anno 2021 op de rechter…), laat het boek zien hoe bijvoorbeeld de Biesterlaan (de huidige Biest) er vroeger uit zag.

In zijn boek 'reist' Math Ramakers over de Industriekade langs de Zuid-Willemsvaart en laat hij zien waar industrieën lagen zoals bierbrouwerij de Wertha, de Zwieëgelkesfebriek, Smeets Drukkeriej, Philips en Finnbröd. 

Verhalen

Het boek bevat niet alleen foto's met bijschriften maar ook achtergrondverhalen bij plekken van vroeger. Zo wordt het verhaal verteld van drie Zusters van Liefde die in 1869 naar Weert komen en in de Beekstraat zieken gaan verplegen. Daar wordt de basis gelegd voor het latere Sint Jans Gasthuis. 

Ook in 480 foto’s is het niet mogelijk het complete verhaal van Weert buiten de singels te vertellen. Toch hoopt Math Ramakers dat het boek bij menigeen de uittroep ontlokt: 'Och ja, zo was dat toen'. Volgens de samensteller is het boek ‘een feest van herkenning’.

Kosten evenement
Gratis

Contact en locatie

Café Zaal Bee-j Bertje
Rietstraat
28
6003 PM
Weert

Wanneer

-