Evenementen

Muziek

Datum
18 sep 2021
Percussion Ensemble Weert & Mallet Collective

Percussion Ensemble Weert & Mallet Collective

Met het 10-jarige jubileum van het Cultureel Lint Festival in Weert gaat Stichting Percussion Friends dit in het bijzonder vieren middels dit extra concert op 18 september, in het Franciscushuis.

Het is een ontmoeting tussen Percussion Ensemble Weert (PEW) en Mallet Collective (MC), waarbij musici uit beide ensembles zich vermengen met elkaar, en daarmee de krachten bundelen. Het Percussion Ensemble brengt een prachtig programma met werken van ondermeer Elgar, Prokofiev, Strauss en Kessels, waarnaast het Mallet Collective werken speelt van Bach, Mellits en een wereldpremière van Anne-Maartje Lemereis.

Percussion Ensemble Weert

De leden van het PEW hebben een buitengewone staat van dienst opgebouwd in de Limburgse en Nederlandse slagwerkwereld. De concours deelnames in 1998, 2003, 2007 en 2011 waren zeer succesvol met telkens “lof der jury” als resultaat. Daarnaast speelt het ensemble ook op bijzondere cross-over concerten. Sinds september 2015 zijn de krachten van de ensembles van de Stedelijke Harmonie St.-Antonius en de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 gebundeld in Percussion Ensemble Weert, onder leiding van Henrico Stevens. 

Mallet Collective

Mallet Collective is het uitvoerende ensemble van Stichting Percussion Friends dat bestaat uit gerenommeerde slagwerkers uit Weert en daarbuiten. De focus wordt gelegd op nieuwe samenwerkingen, traditioneel en vernieuwend repertoire, compositie opdrachten en het uitvoeren van dit alles op een zo hoog mogelijk niveau. Het vaste ensemble bestaat uit Maikel Claessens, Ramon Lormans, Georgi Tsenov en Vincent Houdijk.

Kaarten zijn te verkrijgen via: https://www.munttheater.nl/agenda/mallet-collective-percussion-ensemble… 

Kosten evenement
Ticketprijs: € 10,00

Contact en locatie

Franciscushuis Weert
Biest 43A
6001 AP
Weert

Wanneer

-