Evenementen

Grootstedelijk evenement

van
t/m

The Passion 2021 Roermond

ROERMOND: Munsterplein, Munsterplein 2, The Passion 2021 Roermond. Vanaf 20:30 uur, gratis toegang.

The Passion 2021 wordt op 1 april 2021 live uitgezonden vanuit Roermond. De muzikale vertelling van het paasverhaal vindt plaats op Witte Donderdag op het Munsterplein in het centrum van Roermond en is live te volgen via NPO 1. Meer Info

The Passion staat komend jaar in het teken van het thema Ik ben er voor jou. KRO-NCRV presentatrice Anita Witzier doet op donderdag 1 april 2021 live verslag van de processie, die een nieuwe opzet krijgt.

The Passion is de moderne vertelling van de laatste uren van Jezus" leven, lijden en opstanding. De uitvoering wordt altijd ingevuld door nationale artiesten die het als een enorme eer ervaren om voor dit event gevraagd te worden. De rol van Maria wordt dit keer ingevuld door Trijntje Oosterhuis. Op 1 april 2021 is het is de elfde keer dat het televisie-evenement plaatsvindt, altijd op Witte Donderdag in de goede week. Het is uitgegroeid tot een groot en bekend evenement waar veel bezoekers, ook van buiten de stad, op af komen. Het is bovendien een laagdrempelig evenement waarvoor inwoners zélf het decor vormen. The Passion is een productie van de  KRO-NCRV en gemeente Roermond en wordt geproduceerd door Mediawater.

Wanneer zijn we geopend

donderdag 1 april 2021, aanvang om 20:30 uur