Evenementen

Overig type evenement

Wanneer
-
-
Ontdekkingsreis en workshop bij Museum Peel en Maas

Ontdekkingsreis en workshop bij Museum Peel en Maas

Schrijfster en archeologe Linda Dielemans komt zaterdag 16 oktober Museum Peel & Maas. Ga met Linda mee op ontdekkingsreis naar de prehistorie en ontdek wat voor bijzondere vondsten ze mee heeft genomen!

Linda Dielemans    

Linda Dielemans (1981) is haar hele leven al gek op verhalen. Om ze te lezen, te zien of te horen, maar vooral ook om ze zelf te verzinnen. Naast schrijver is ze ook archeoloog. Dielemans schreef eerder de boeken Zomerwoud (2013) en Geestenkrijger (2016). Het zijn avontuurlijke, spannende verhalen die zich afspelen in de steentijd en de bronstijd, duizenden jaren geleden. Schaduw van de leeuw, over een ijstijdmeisje met bijzondere dromen, heeft de Senaatsprijs van De Nederlandse Kinderjury 2019 in de categorie 10-12 jaar gewonnen. Haar elders verschenen boek Brons (2019) werd genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs.

 

 

 

 

Voorlezen en Workshop    

Kinderen duiken samen met Dielemans middels een interactieve presentatie in het verleden. De schrijfster weet kinderen helemaal te betrekken bij haar verhaal en mee te nemen naar de spannende prehistorie. Vervolgens gaan kinderen aan de slag met een creatieve workshop fossielen maken. Hiervoor mogen ze zelf een of meerdere objecten meenemen, denk aan speelgoed dinosaurussen, die ze gebruiken voor hun fossielen. Om inspiratie op te doen, mogen ze ook even door de archeologische tentoonstelling van het museum lopen. Als de fossielen klaar zijn, worden ze gebakken, waarna ze thuis geverfd kunnen worden. Ouders hebben de keuze: terwijl de fossielen een uurtje in de museumoven worden gelegd om hard te worden, kunnen ouders samen met hun kind(eren) het vernieuwde museum bezoeken. Zeker de moeite waard! Volwassenen betalen dan museumentree à 3 euro per persoon. Het fossiel mee naar huis nemen en daar bakken kan natuurlijk ook. 

Informatie 

De gratis activiteit vindt plaats om 13:00 en om 14:30 uur en duurt circa twee uur. Locatie is Museum Peel en Maas in Helden. Schrijf je snel in op een van tijdsloten, want vol=vol. Om je op te geven stuur je een mail naar: d.tillemans@debibliotheekmaasenpeel.nl of bel 06-34457956.

Kosten evenement
De workshop is gratis - volwassen betalen € 3,00 museumentree

Contact en locatie

Museum Peel en Maas
Aan De Koeberg 3
5988 NE
Helden

Wanneer

-
-