Evenementen

Overig type evenement

Zomerse bloemenpracht in Kasteeltuinen Arcen: rozen volop in bloei
Kunstenaars aan het werk
Expositie Sweet Love

Kunstweekend in Kasteeltuinen Arcen

Tijdens het weekend van 24 en 25 juli is Kasteeltuinen Arcen een weekend lang open atelier. Er zijn dan meer dan 30 kunstenaars aan het werk op bijzondere plekken in het park. Onder andere schilders, tekenaars, beeldhouwers, edelsmeden en kunstenaars die werken met glas, staal, keramiek of natuurlijke materialen doen inspiratie op in de tuinen en werken ter plekke aan nieuwe kunstwerken. Ook kan er genoten worden van muzikale en poëtische invullingen.

Ontmoet de kunstenaars

Geïnspireerd door het groen creëren kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland een heel weekend lang hun kunst in de tuinen van Kasteeltuinen Arcen. In samenwerking met partner ‘t Ateliertje zijn circa 30 kunstenaars geselecteerd om hun werk te tonen. Bezoekers van het park hebben de mogelijkheid om de kunstenaars aan het werk te zien en kunnen meer te weten komen over hun creatieproces. Hoe komt een schilderij tot stand? Kan ik zelf misschien ook beeldhouwen? De kunstenaars geven graag inzicht in hun werkmethode en inspiratiebronnen. De kunstenaars zoeken zelf een plekje uit in de tuinen waar ze zich geïnspireerd voelen. Bezoekers genieten tijdens een wandeling door het park van de prachtige natuur én de mooie werken van kunstenaars die ook direct gekocht kunnen worden.

Expositie Sweetlove in Arcen

Tijdens het Kunstweekend is ook de expositie Sweetlove in Arcen te bezoeken. In de Water- en Beeldentuin ziet u een grote beeldententoonstelling van kunstenaar William Sweetlove. Sweetlove is bekend om zijn reusachtige kleurrijke beelden van dieren en mensen die allemaal een attribuut bij zich dragen zoals kaplaarsjes of een grote fles op de rug. Deze attributen staan symbool voor de klimaatverandering en hoe de natuur hier op reageert. Een thema dat steeds belangrijker wordt, ook voor Stichting het Limburgs Landschap. In het grote tuinencomplex bij Kasteel Arcen komen de grote kleurrijke beelden in contrast met de natuurlijke groene achtergrond verbazingwekkend goed tot hun recht. Een niet te missen expositie!

Muziek en poëzie

Geniet tijdens een wandeling door de tuinen van de diverse kunstwerken én aanvullende cultuuruitingen. Op diverse plekken in de tuinen kan genoten worden van de klanken van PEGA LOCA en zangeres Catalijne. Met haar project “Catalijne zingt” brengt zij kleinkunstliederen op verzoek van de bezoekers. Een bijzondere muzikale één op één ervaring. Ook dichter Marcel de Roos (1958) zal zijn werk voordragen.  Marcel de Roos  dicht, omdat het moet voor zijn plezier.  

Kinderen gratis entree

Ook voor kinderen is veel te doen tijdens het Kunstweekend. Zij gaan op ontdekkingstocht in het park met de speurtocht, vertonen hun kunsten op de avontuurlijk aangelegde minigolfbaan, ravotten op het speelstrand met trekvlot en de nieuwe speelboomhutten, voeren de dieren in de aaiweide en in de Casa Verde eten de koi-vissen uit je hand. Kinderen t/m 17 jaar hebben bovendien gratis toegang in de maanden juli en augustus (één kind per betalende volwassene of seizoenkaarthouder).
Bestel je tickets voor het kunstweekend gemakkelijk via de blauwe button hier beneden! Neem voor meer informatie een kijkje op: www.kasteeltuinen.nl 

Kosten evenement
Kinderen t/m 17 jaar zijn in juli en augustus gratis. Eén kind per betalende volwassene. Volwassenen € 18,50

Contact en locatie

Lingsforterweg 26
5944 BE
Arcen

Wanneer zijn we geopend

-
-