Evenementen

Workshop evenement

Kinderworkshops 'Machtige Maas' in Limburgs Museum

Kinderworkshops 'Machtige Maas' in Limburgs Museum

Tijdens de zomervakantie worden er in het Limburgs Museum leuke workshops voor kinderen gegeven, geheel in het thema van de bijzondere tentoonstelling ‘Machtige Maas’.

Machtige Maas

In de tentoonstelling Machtige Maas zullen kinderen zien dat de rivier schilders heeft geholpen de mooiste schilderijen te maken. De Maas kan ook een monster zijn als ze overstroomt, een moeder die water geeft aan mensen, dieren en planten of een moordenaar door alle vervuiling die de rivier meeneemt. Of is dat niet haar schuld? In de workshop gaan kinderen eerst de tentoonstelling bekijken samen met een kunstenaar. Daarna worden hun eigen ideeën over de Maas gebruikt voor een kunstwerk.

Workshops 

Er staan drie verschillende workshops gepland, die elk twee keer gegeven worden.
Workshop 1 - 'Hoe klinkt de Maas?' door Jelle Stiphout
Welke geluiden hoor je als je langs de oever loopt of door de rivier vaart? Kan je die geluiden ook zien of zichtbaar maken? Samen met theatermaker Jelle Stiphout werk je aan een muziekstuk geïnspireerd op een andere rivier; An der schönen, blauen Donau van Johann Strauss II. Er zijn geen instrumenten: jullie maken zelf alle geluiden! Aan het einde van de workshop spelen jullie een nieuw muziekstuk: An der schönen, blauen Maas. Deze workshop wordt gegeven op woensdag 28 juli en op zondag 15 augustus.
Workshop 2 - 'Maak je Maas' door Rob Benders
Kinderen maken, onder begeleiding van workshopleider Rob Benders, ieder hun eigen Maas: in woord en in beeld een eigen, héél persoonlijk collage. Gemaakt naar aanleiding van het bezoek aan de tentoonstelling Machtige Maas, aangevuld met eigen associaties en interpretaties. Met allerlei aantrekkelijke materialen wordt stap voor stap en laag voor laag een eigen werk gemaakt. Deze workshop wordt gegeven op woensdag 4 en 11 augustus.
Workshop 3 - 'Welke kleur heeft jouw Maas?' door Marloes Heemskerk
Het water van de Maas kabbelt, stoomt en golft door Limburg. Het schittert in de zon en laat alle kleuren van de regenboog zien. In de tentoonstelling ga je op zoek naar jouw eigen waterkleuren. Daarna smelt je met snoepafval en een strijkbout jouw eigen rivier op een boodschappentas. Zo maak je van afval een kunstwerk over onze prachtige en machtige Maas. Deze workshop wordt gegeven op 18 en 25 augustus. 

Informatie 

Deelname aan een van de workshops kost € 12,- per kind (tickets zijn te koop via de webshop). Museumentree is bij de tickets inbegrepen. De workshops zijn gericht op kinderen van 10-14 jaar oud. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van het Limburgs Museum

Kosten evenement
Deelname aan een van de workshops kost € 12,- per kind (tickets zijn te koop via de webshop). Museumentree is bij de tickets inbegrepen.

Contact en locatie

Keulsepoort
5911 BX
VENLO

Wanneer zijn we geopend

-
-
-
-
-
-