Evenementen

Overig type evenement

van
06 okt 2021
t/m
17 okt 2021
Kinderboekenweek
Voorleesuurtje Kinderboekenweek

Kinderboekenweek bibliotheek Maas en Peel

Een brandweerwagen voor de deur van de Bibliotheek in Baarlo? Politieagenten bij de bieb in Panningen? Wat is er toch allemaal aan de hand? Nou… de Kinderboekenweek komt eraan!

Dat viert de Bibliotheek Maas en Peel samen met alle kinderen van 6 tot en met 17 oktober met allerlei toffe activiteiten in alle vestigingen. Een dikke week staat alles in het teken van het thema van de Kinderboekenweek: ‘Worden wat je wil.’ Dus ook agent, brandweerman of zangeres.

Femke den Teuling van de Bibliotheek vertelt dat Maas en Peel groter uitpakt dan ooit tevoren: “Nu onze vestigingen weer helemaal open zijn, willen we de kans om leuke activiteiten te organiseren volop benutten. We zijn trots dat we in samenwerking met veel professionals en organisaties uit de gemeente Beesel en de gemeente Peel en Maas een programma op hebben kunnen zetten met maar liefst vijftien grote activiteiten. Activiteiten waarbij kinderen spelenderwijs kennis kunnen maken met heel veel verschillende beroepen en dat op alle locaties.”

Voorleesuurtjes voor de allerkleinsten 

Zo vindt op bijna alle locaties van de Bibliotheek een voorleesuurtje plaats. Speciaal voor de allerjongste kinderen van 2 t/m 5 jaar. “Voorlezen is een feestje voor elk kind”, legt Den Teuling uit. “Onze voorleesvrijwilligers gaan de grappigste en spannendste boekjes over beroepen voorlezen.” Ze wijst erop dat voorlezen niet alleen leuk is, maar ook de taalontwikkeling van jonge kinderen stimuleert.

Vragenvuur voor de brandweer 

Daarnaast komen onder meer de brandweer (met brandweerwagen), politieagenten, een zangeres, dé veerman van het veer tussen Kessel en Beesel en de burgemeester van Peel en Maas naar de verschillende vestigingen van de Bibliotheek Maas en Peel. Zij vertellen tijdens ‘Ranja met…’ over hun beroep. Aansluitend mogen de kinderen elke vraag stellen die in ze opkomt.

Presentator voor één dag

Ook is de samenwerking gezocht met Omroep P&M. Kinderen van 8 t/m 12 jaar mogen op woensdagmiddag 6 oktober een kijkje nemen in de studio van de omroep. Bovendien mogen ze met hulp van een echte presentator en cameraman zélf aan de slag met het opnemen van een eigen radio- of tv-item. Den Teuling: “We weten dat héél veel kinderen dromen van werken voor de televisie, radio of als vlogger, dus we verwachten veel animo.”

Thematafels en games 

Er zijn speciale thematafels ingericht met boeken rond het thema beroepen. Daarnaast kunnen de grotere kinderen in de biebs twee games spelen: het Beroepenspel en het Mysteriespel. Meedoen is heel simpel: door het scannen van een QR-code met een telefoon starten de spellen. “We verheugen ons erg op de komst van alle enthousiaste kinderen deze Kinderboekenweek”, zegt Den Teuling. “Heerlijk, weer leven in de brouwerij.”

Kosten evenement
Gratis

Contact en locatie

Bibliocenter Weert
Wilhelminasingel
250
6001 GV
Weert

Wanneer

Eerste datum evenement
06 okt 2021
Laatste datum evenement
17 okt 2021

Openingstijden
Dag Time slot Reactie
maandag: 13:00 - 18:00
dinsdag: 10:00 - 20:00
woensdag: 10:00 - 18:00
donderdag: 10:00 - 20:00
vrijdag: 10:00 - 18:00
zaterdag: 9:30 - 17:00