Evenementen

Wandeltocht

van
03 apr 2021
t/m
01 jun 2021

Het Laatste Avondmaal - Oda Park Venray

Het Odapark in Venray nodigt je van 3 april tot en met 1 juni 2021 uit voor een wandeling langs twaalf kijkvensters in Venray.

Iets alledaags als ‘samen eten’ blijkt plots niet meer vanzelfsprekend. Wanneer zaten wij voor het laatst samen met familie of vrienden aan tafel? Wie van ons vermoedde toen dat het voor lange tijd de laatste keer zou zijn?

Het Laatste Avondmaal

Het bekendste laatste diner uit de afgelopen tweeduizend jaar is ongetwijfeld ‘Het Laatste Avondmaal’. Een vriendenclub die samen aan tafel zit, de meesten van hen hebben geen idee van het onheil dat wacht. Jezus kondigt niet alleen zijn dood aan, maar ook dat een van de tafelgenoten hem zal verraden. De maaltijd werd een symbool voor verraad en lijden, maar ook voor vriendschap en het nieuwe begin.....

Wandeling door het centrum van Venray

Deze wandeling brengt je langs een aantal verschillende kijkvensters in het centrum van Venray. Gast-curator Ben van Kollenburg verzamelde een aantal hedendaagse interpretaties van het Laatste Avondmaal: een tafel met alleen maar Judassen of een stel gieren die een feestdis komen verstoren. Maar ook het laatste ontbijt van de dochter voordat ze definitief het ouderlijk huis verlaat of een verzameling keukenapparaten die tevergeefs in de kast staat, wachtend op de eerstvolgende keer dat onze vrienden weer komen eten. Het komt allemaal voorbij tijdens deze wandeling

Van 3 april tot en met 1 juni 2021 kun je langs de kijkvensters in het centrum van Venray wandelen. In deze flyer van het Odapark vind je meer informatie over Het Laatste Avondmaal in Venray en zie je waar de kijkvensters zich bevinden.

Contact en locatie

Merseloseweg 117
5801 CC
Venray

Wanneer zijn we geopend

Beschikbaar vanaf
03 apr 2021
Beschikbaar tot
01 jun 2021