Evenementen

Wandeltocht

Wanneer
-
Herfstwandeling “De geheimen van het Maasveld in Reuver”

Herfstwandeling “De geheimen van het Maasveld in Reuver”

Herfstwandeling in de Bercken en het Maasveld, een samenwerking van Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal en IVN de Steilrand.

Wandeling 

Zowel de uiterwaarden als het stuifduinengebied hebben een bijzondere ontstaansgeschiedenis. De mens heeft er ook veel zichtbare sporen nagelaten. We gaan dus wandelen door een geschiedenisboek qua natuur en cultuur. Dit gebied bevat veel verschillende elementen en is zeker een wandeling waard. Ga je mee, dan krijg je van ervaren gidsen veel verrassende informatie.

Bijvoorbeeld over de Fort Brigitte Schans, het ontstaan van de Oude Maas en de stuifduinen, de loopgraven en de St. Lambertuskapel. Joon Dorssers begeleidt de wandeling vanuit de Heemkundevereniging en Angelique Aelen vertelt over de natuur vanuit IVN.

Informatie 

Iedereen is welkom op zondag 17 oktober om 9:30 uur bij de parkeerplaats tegenover zwembad De Bercken, Bösdaellaan 2 in Reuver. Deelname is gratis en de wandeling (van ongeveer 5 km) zal 2 tot 2,5 uur duren. Aanmelden is verplicht en kan gemakkelijk door een mail te sturen naar: ivndesteilrand@gmail.com.

Kosten evenement
Gratis

Contact en locatie

Parkeerplaats tegenover zwembad De Bercken
Bösdaellaan 2
5953 BW
Reuver

Wanneer

-