Evenementen

Expositie

Expositie Six Japanese Gardens

Op zaterdag 11 en zondag 12 september (Open monumentenweekend) en zaterdag 18 en zondag 19 september zijn de zes schilderijen van het project Six Japanese Gardens in de Minderbroederskerk te bezichtigen en kan men tegelijkertijd de muziek op een koptelefoon (of eigen oortjes) beluisteren

Over Six Japanese Gardens

Een muziekstuk voor elektronica en percussie van de Finse componiste Kaija Saariaho uit 1994 met dezelfde titel vormde de basis voor de samenwerking. Saariaho is een toonaangevende componiste van hedendaagse klassieke muziek en baseerde deze compositie op haar bezoek aan Japanse tuinen te Kyoto. Marcel van Hoef heeft in 2019 dezelfde tuinen bezocht. Dit bezoek vormt samen met het muziekstuk van Saariaho de inspiratie voor zes samenhangende, cirkelvormige schilderijen. Het muziekstuk (± 15 minuten) bestaat eveneens uit zes delen. Dominique Vleeshouwers heeft de muziek ingestudeerd en er een schitterende opname van gemaakt. Terwijl men naar een schilderij kijkt kan de bezoeker naar zijn opname van het bijbehorende muziekdeel luisteren.

Informatie 

De schilderijen zijn te bezichtigen op bovengenoemde zaterdagen en zondagen en men kan tegelijk de muziek op een koptelefoon (of eigen oortje) beluisteren. De toegang tot de expositie is gratis. Neem voor meer informatie een kijkje op: www.artgalleryrozendaal.com.

Kosten evenement
Gratis

Contact en locatie

Minderbroederskerk
Minderbroederssingel 15G
6041 KZ
Roermond

Wanneer

-
-
-
-