Evenementen

Cultureel festival

Datum
19 sep 2021
Cultureel Lint 2021 in Weert
Cultureel Lint 2021 in Weert
Cultureel Lint 2021 in Weert

Cultureel Lint 2021 in Weert

De tiende editie van Cultureel Lint, de jaarlijkse opening van het culturele seizoen in de regio Weert, vindt dit plaats op zondag 19 september van 13.00 tot 17.00 uur.

Cultureel Lint 

Om een coronaproof evenement te presenteren zijn locaties verspreid over de hele stad, moet voor binnen- én buitenoptredens vooraf kaartjes worden gereserveerd via de website van het Cultureel Lint en zullen alle bezoekers per tweetjes op 1,5 meter van elkaar plaatsnemen op stoelen. Tickets voor de voorstellingen van Cultureel Lint zijn gratis te reserveren.

Bijzondere locaties

Dat voorstellingen op reservering zijn stelt de organisatie opnieuw in de gelegenheid nog bewuster te zoeken naar bijzondere plekjes, zoals het stadspark, de passantenhaven en het dakterras van Cwartier. In de haven vindt brengt de Drijvende Diva een bijzondere operavoorstelling vanaf het water. Er staan 50 stoelen langs de kade. Met Het Ongehoorde Circus van de Stem trekt het muzikale gezelschap Opera Compact alle registers open in het stadspark! Bij De Bosuil staan de bands Iron Sky, Déjà, MADOUX en Zach Person op het programma. 

Cultuur leeft!

Cultureel Lint biedt met een attractief en gevarieerd programma het perfecte podium voor eenieder die zich met culturele uitvoering bezig houdt. Tijdens de opening van het culturele seizoen genieten bezoekers steevast van een gevarieerd aanbod, waarbij amateur en professionele invulling elkaar op natuurlijke wijze aanvullen. De oproep aan lokale cultuurbeoefenaars om aan te melden voor deelname was dit jaar zeker niet tegen dovemansoren gericht. Aan het aantal aanmeldingen te zien leeft lokale cultuur meer dan ooit. 

Feestelijk jubileum

In 2021 vindt de tiende editie van Cultureel Lint plaats, voor de organisatie alle reden om cultuur nog meer dan ooit in de schijnwerper te plaatsen. Daarom heeft men in samenwerking met diverse culturele partners een week vol 10 Euro-deals geselecteerd. Voorbeelden zijn een concert van de Stones Sessions in De Bosuil, het poëtische Bard in the Yard en een bijzonder concert vol muzikale samenwerkingen van Percussion Friends in het Franciscus Huis Weert. Met onder andere deze mooie voorstellingen voor een toegankelijke prijs viert Weert samen tien jaar opening van het culturele seizoen in Weert! Alle deals zijn te vinden op www.cultureellint.nl/10jaar.

Reserveren

Voor bijna het volledige programma van Cultureel Lint, uitgezonderd demonstraties en exposities op doorlooplocaties, is het nodig vooraf zitplaatsen te reserveren. Het volledige programma en mogelijkheid tot reserveren is vanaf 6 september te vinden op www.cultureellint.nl.

Kosten evenement
Gratis

Contact en locatie

VVV Weert
Markt
6001 EJ
Weert

Wanneer

-