Evenementen

Tentoonstelling

van
12 nov 2021
t/m
12 dec 2021
Buitenexpositie Pride Photo: Curiosity - The compass to our passions

Buitenexpositie Pride Photo: Curiosity - The compass to our passions

Nog voor de opening van Museum W, presenteert het museum van half november tot half december buiten haar muren aan de Meikoel de rondreizende Pride Photo expositie Curiosity - The compass to our passions.

Deze openlucht tentoonstelling in het centrum van Weert laat je kennis maken met verschillende onderwerpen binnen de LGBTQ+-gemeenschap en confronteert bezoekers op speelse wijze met hun eigen vooroordelen en aannames. Een laagdrempelige en respectvolle uitnodiging om na te denken over seksuele- en genderdiversiteit.
De expositie maakt in de maand november deel uit van de derde editie van Weert Respecteert waarin we een maand lang de diversiteit in de samenleving vieren. 
In 2020 richtte de Pride Photo Award zich op nieuwsgierigheid, kijken zonder te oordelen en de drang om andere mensen beter te begrijpen. Een mentaliteit die hard nodig is in een wereld van voortdurende verandering en in een klimaat waarin polarisatie gebruikelijker lijkt dan het bouwen van bruggen.

Pride Photo vroeg fotografen om foto’s te delen die nieuwsgierigheid opwekken naar de LGBTQ+ gemeenschap, beelden die maken dat je meer wilt weten over wat je ziet. Uit de ruim 2.500 foto's die vanuit 40 landen werden ingestuurd, koos een jury de winnaars.

Kosten evenement
Binnenkort meer informatie over toegangsprijzen

Contact en locatie

Museum W
Meikoel
2
6001 EE
Weert

Wanneer

Eerste datum evenement
12 nov 2021
Laatste datum evenement
12 dec 2021

Binnenkort meer informatie over openingstijden, toegangsprijzen en toegankelijkheid.