Wandelen in Limburg 

Wandelen in Limburg

In Noord- en Midden-Limburg kun je heerlijk wandelen. Geniet van het waterrijke Maaslandschap, de bosrijke omgeving of van karakteristieke dorpskernen. Je vindt er maar liefst vijf uitgestrekte natuurgebieden: the Big Five van Limburg. In de Nationale Parken De Meinweg en De Groote Peel en  de natuurparken Rivierpark Maasvallei, Grenspark Kempen~Broek en het Leudal komt de meest verwende wandelaar aan zijn trekken.  Limburg op haar mooist. Wil je nog meer? Je wipt zo over de Belgische en Duitse grens.

Wandelknooppunten

Wandelen via wandelknooppunten is net als fietsen via knooppunten, maar dan op wandelschoenen. Noord- en Midden-Limburg beschikt over een uitgebreid wandelnetwerk met genummerde knooppunten. Kies een thema of stippel zelf een route uit via de wandelrouteplanner. Met dit systeem kun je alle kanten op. Trek je wandel schoenen aan en GoGoGo! 

Lang(er) wandelen

Prijs voor ‘Beste Wandelroute van het jaar’ in de Benelux was in 2021 voor het 137 km Lange Afstand Wandelpad RivierPark Maasvallei. Ook de etappes 22, 23 en 24 van het Pieterpad (492 km) lopen door mooi Noord- en Midden-Limburg.  Via het Pelgrimspad kom je in Santiago de Compostela. Een refugio voor pelgrims  is beschikbaar in de catacomben van de Christoffel Kathedraal. Luxer logeren kan ook bij onze ondernemers met een hart voor wandelaars. Ook het Hertogenpad is een lange afstandswandeling met etappes door Limburg die zeer de moeite waard is..

Themawandelingen

Iedere maand zijn er themawandelingen met een gids in Nederlands en/of Belgisch Limburg. Je kunt dus naast het wandelen via knooppunten ook met een themawandeling meelopen. Het deskundige team van VVV-gidsen en Maasverkenners begeleidt naast stads-,dorps- en natuurwandelingen ook fietstochten.
Bekijk hier het overzicht van de themawandelingen. 

 

Themawandeling met gids op de Markt in Roermond

Wandelmaatje

Alle wandelkaarten en -info zijn beschikbaar via de VVV vestigingen en de webshop. Alles compleet? Goede wandelschoenen, laagjeskleding en een flesje drinken? Samen wandelen is nog leuker. Vind een wandelmaatje in Limburg. Maak er meteen een gezellig uitje van met een hapje en een drankje